Femeile și copiii sunt deportați cu forța în masă din Donbas în Rusia

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Femeile și copiii din orașul ucrainean, Donbas, sunt deportați cu forța în Rusia. De asemenea, încercări ale agresorilor ruși de a deporta cu forța persoane au fost înregistrate și în regiunile Harkov, Cernihiv, Sumy și Kiev.

Din Donbasul ocupat, femeile și copiii sunt duși cu forța în așezările din regiunile depresionare ale Federației Ruse.

Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru drepturile omului din Verkhovna Rada, Lyudmila Denisova, pe rețeaua de socializare Facebook.

"Femeile și copiii sunt deportați cu forța în masă de pe teritoriile din regiunile Donețk și Luhansk ocupate temporar de inamic", a declarat Denisova.

 

Locuitorii orașelor asediate din Ucraina sunt duși cu forța în țara agresoare

 

De asemenea, potrivit acesteia, în așezările în care intră trupele rasiste, sunt organizate așa-numitele "coridoare umanitare" pentru ca locuitorii să fie duși în țara agresoare.

"Femeile, copiii și bătrânii sunt percheziționați, documentele ucrainene, telefoanele sunt confiscate și trimise în regiunile de frontieră ale Rusiei. Acolo sunt plasați în lagăre de concentrare și apoi sunt mutați în regiunile depresionare ale Rusiei pentru a fi colonizați", a declarat Denisova.

Avocatul Poporului notează că oamenii au fost lăsați fără mijloace de comunicare cu rudele, de multe ori fără hrană și bunuri de primă necesitate.

 

În prezent, nu există date privind numărul persoanelor deportate

 

Procuratura Generală desfășoară o anchetă preliminară privind exportul ilegal de 2.389 de copii din teritoriile ocupate din Donbass în Rusia.

Dar presa rasistă, care tinde să denatureze realitatea în direcția exagerării realizărilor agresiunii, notează 206.000 de migranți din Donbass. Harkov, Cernihiv, Sumy și Kiev. „Soarta persoanelor deportate cu forța este încă necunoscută", a declarat Denisova.

Ea a subliniat că astfel de acțiuni ale statului agresor sunt calificate drept răpire, ceea ce reprezintă o crimă de război și o încălcare directă a articolelor 3 și 34 din Convenția de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război, a articolului 9 din Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice și a articolului 5 din Convenția europeană privind drepturile civile și politice. drepturile omului.

"Fac apel la comunitatea internațională să ia în considerare activitățile teroriste ale trupelor statului agresor la stabilirea limitelor presiunii sancțiunilor asupra Rusiei. Îi îndemn pe cetățenii Ucrainei să nu aibă încredere în ocupanți!”, a mai adăugat Denisova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel