Femeie găsită decapitată, în propria casă, în Franța, la exact un an de la un caz identic

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O femeie de 77 de ani a fost găsită decapitată în locuința sa din Agde, Héraul, la aproape un an de când profesorul Samuel Paty a fost decapitat, după ce le-a arătat elevilor săi niște imagini cu Mohamed. 

O mănușă de latex cu sânge pe ea a fost găsită la domiciliu. A fost lansată o anchetă pentru crimă, dar deocamdată nu sunt urmăriți suspecți.

O sursă din cadrul poliției a declarat miercuri pentru Le Figaro că a fost găsit capul unei femei de 77 de ani pe masa din bucătărie, în cartierul Tamarissière din Agde (Hérault), o scenă de groază, confirmată de o declarație a procurorului general din Béziers, Raphaël Balland.

Fiul victimei a fost cel care, neprimind apelul zilnic al mamei sale, a pornit sistemul de supraveghere video al locuinței și a văzut un cadavru întins acolo. Acesta ar fi sunat la numărul de urgență al poliției, iar o echipă a sosit la fața locului în jurul orei 21.30. Ușa de la intrare nu era încuiată, iar în casă nu era o dezordine deosebită.

 

Femeie găsită decapitată, în propria casă, în Franța, la exact un an de la un caz identic 

 

"Victima era necunoscută autorităților judiciare, nefiind nici victimă și nici inculpat în vreun proces penal. Secția de poliție din Agde nu a primit nicio plângere din partea victimei în ultimii ani", a mai spus procurorul.

O autopsie a fost ordonată în cadrul unei anchete judiciare privind crima. Aceasta a fost încredințată Direcției teritoriale de poliție judiciară din Montpellier. Este vorba de o "anchetă penală detaliată", a precizat sursa polițienească.

"Nu există o direcție anume sau o ipoteză preferată în acest moment", a adăugat acesta. "Informat de aceste fapte, Parchetul național antiterorist nu și-a revendicat competența până în prezent, în absența unor elemente care să o justifice în stadiul cercetărilor", a adăugat Parchetul din Béziers.

Cumplita crimă vine la aproape un an de la uciderea, în condiții similare, a profesorului Samuel Paty. Deocamdată, nu e clar dacă între două crime există vreo legătură. Samuel Paty, care avea 47 de ani, a fost ucis după ce a părăsit școala gimnazială unde a predat istorie și geografie în liniștea suburbie din Paris, Conflans-Sainte-Honorine, în seara de 16 octombrie 2020.

Vezi și: Profesor DECAPITAT Franța: Alți patru ELEVI de gimnaziu puși sub acuzare

Iată că, la un an după uciderea brutală a unui profesor de franceză, decapitat pentru că le-a arătat elevilor săi desene animate ale profetului Mahomed, o altă femeia și-a pierdut viața într-un mod similar în aceeași țară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel