Farmacie din România, înşelată cu măşti medicinale. Prejudiciu de peste 200.000 de lei

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au identificat trei persoane care au comis o înşelăciune cu măşti medicinale la o farmacie din judeţ, generând un prejudiciu în valoare de 223.125 lei.

Potrivit unei informări a IPJ Maramureş, la data de 8 aprilie un bărbat, administrator al unei societăţi farmaceutice, a sesizat poliţia că a fost înşelat cu o sumă importantă de bani. Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal şi au demarat de îndată activităţile specifice pentru documentarea activităţii infracţionale şi identificarea autorilor.

Primele informaţii au relevat că victima a fost contactată de un bărbat, care a pretins că este reprezentant al unei societăţi comerciale şi care s-a oferit să-i vândă 50.000 măşti medicinale, în schimbul sumei de 223.125 lei. Persoana vătămată a virat banii în contul indicat, însă nu a mai intrat în posesia măştilor.

"În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii maramureşeni au reuşit să identifice trei bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Galaţi şi Cluj, doi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar unul bănuit de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În cursul acestei săptămâni, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu cei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele a doi dintre suspecţi. În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate mai multe mijloace de probă care au completat ansamblul probator administrat până în momentul respectiv. Faţă de unul dintre bărbaţii cercetaţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile", arată IPJ Maramureş.

Prejudiciul creat a fost recuperat în proporţie de 95%, a precizat sursa citată.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel