Român mutilat pe viață: mâinile sale au fost retezate, după ce se suspectează că o bombă ar fi explodat în podul casei în care locuia în Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român mutilat pe viață: mâinile sale au fost retezate, după ce se suspectează că o bombă ar fi explodat în podul casei în care locuia în Italia / Foto: Captură video youtube
Român mutilat pe viață: mâinile sale au fost retezate, după ce se suspectează că o bombă ar fi explodat în podul casei în care locuia în Italia / Foto: Captură video youtube

Un român în vârstă de 37 de ani și-a pierdut ambele mâini în urma unei explozii în podul său. Ar putea fi vorba de o bombă artizanală, se fac cercetări.

Un vuiet brusc și apoi sosirea elicopterului. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iunie, la Vallefoglia, în provincia Pesaro, unde din podul unei case s-a auzit o explozie care i-a secționat mâinile unui bărbat de naționalitate română care locuia acolo.

Potrivit primelor reconstituiri, ar fi putut fi vorba de un accident datorat prezenței explozibililor, existând ipoteza că ar fi fost vorba de dinamită.

Explozie într-o mansardă, un român a fost grav rănit

 

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iunie, a avut loc o explozie de la mansarda unei clădiri din Via Aspella 40, în Vallefoglia, în regiunea Pesaro din Italia.

În interior se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, de origine română, iar explozia l-a rănit grav la mâini și a avariat pereții casei.

Pompierii și serviciul de sănătate 118 au fost chemați să intervină pentru a face față amplorii incidentului, dar după ce bărbatul a fost transportat la spital, au fost chemați geniștii. Potrivit 'Il Resto del Carlino', de fapt, o bombă a fost cea care a provocat explozia.

Vezi și: Italia. Româncă postituată, amenințată cu un ciob de sticlă și jefuită de toți banii. Un marocan de 20 de ani a fost arestat

 

De ce era o bombă în podul casei românului

 

La locul exploziei au sosit serviciile de urgență 118 și pompierii, care l-au salvat pe bărbat și au ordonat transportarea acestuia cu elicopterul la spitalul Torrette din Ancona. Din nefericire, explozia i-a secționat mâinile românului de 37 de ani, care a suferit, de asemenea, răni grave pe tot corpul.

Ceea ce i-a făcut pe anchetatori să aibă suspiciuni - scrie presa italiană - a fost tipologia verticală a exploziei, o particularitate a artileriei, ceea ce sugerează că bărbatul de 37 de ani manevra o bombă rudimentară, conținând probabil dinamită.

După ce românul a fost transportat la spital, a fost chemată echipa de geniști. Alte cinci persoane, toate rude cu bărbatul de 37 de ani, locuiesc în clădire și au fost evacuate.

Anchetatorii încearcă să înțeleagă de ce bărbatul avea explozibili în casă. Potrivit primelor informații, bărbatul de 37 de ani nu are un loc de muncă obișnuit.

Un accident asemănător a avut loc în zona Vicenza

 

În ianuarie 2023, în Stoccareddo Gallio (Vicenza), un dispozitiv din Primul Război Mondial a fost detonat într-o casă în care se efectuau lucrări de renovare.

Proprietarul îi ajuta pe muncitori când a observat o țeavă de oțel care ieșea din perete și a decis să o taie cu ajutorul unui polizor. Explozia l-a lovit în plin și l-a rănit grav.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG     

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel