Eurowings duce muncitorii români în Germania: Joi pleacă primii lucrători din agricultură

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fermele din Germania au nevoie urgentă de lucrători sezonieri. Este nevoie de aproximativ 80.000 de lucrători auxiliari în agicultură, pentru care efortul logistic este imens, în condițiile restricțiilor de coronavirus.

Zborurile comerciale, precum și alternativele de transport rutier internațional, cu care românii plecau în afară pentru a lucra în agricultură au fost suspendate complet pe o perioadă de 14 zile începând de duminică, 5 aprilie. Singura variantă rămasă pentru cei care pleacă în afară la muncă în această perioadă rămân cursele de tip charter care trebuie să fie organizate cu avize din țările de destinație.

Compania aeriană Eurowings a anunțat recent că va aduce zeci de mii de lucrători la recoltă în Germania împreună cu asociațiile de fermieri germani. Primele zboruri ale companiei pornesc chiar din România, informează welt.de.

Potrivit site-ului Eurowings, special creat pentru muncitorii români din agricultură cre vor să vină în Germania, primele zboruri din România către Berlin și Dusseldorf sunt organizate chiar de joi, 9 aprilie, de pe aeroporturile din Cluj, Iași și Sibiu. Încă mai sunt locuri libere la unele dintre zboruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel