Europarlamentarii acuză liderii UE: "Tergiversează planurile de relansare după criza coronavirusului"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Reacţia Uniunii Europene la criza coronavirusului a provocat vineri reacţii critice din partea unor europarlamentari, deşi liderii statelor membre susţin că s-au făcut progrese, transmite dpa.

"Viitorul se construieşte cu curaj; din păcate, liderilor UE le-a lipsit în acest moment crucial", a declarat social-democratul german Udo Bullmann.

Liderul grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, a acuzat la rândul său guvernele naţionale că amână problema şi că acţionează iresponsabil.

Şefii de stat şi de guvern din UE au convenit în principiu, joi, crearea unui fond de relansare economică strâns legat de viitorul buget pe termen lung al Uniunii şi au cerut Comisiei Europene să facă o propunere în acest sens. Ei au lăsat practic nedecise toate detaliile, iar disputele între statele membre fac improbabilă o soluţie rapidă, apreciază dpa.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller, a salutat "declaraţia bună" de la summitul de joi, dar a recunoscut că "trebuie să aşteptăm detaliile privind alimentarea şi mărimea acestui fond". "Ce este pozitiv e schimbarea atitudinilor", a spus oficialul polonez la postul de radio Wnet. "Au existat îngrijorări că UE nu va întreprinde astfel de acţiuni", a adăugat el.

Liderii europeni au aprobat un pachet de ajutor pe termen scurt în valoare de 540 de miliarde de euro, negociat în prealabil de miniştrii de finanţe. Acesta urmează să fie operaţional cel mai târziu în iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel