Eurobarometru, date îngrijorătoare pentru România

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Datele ultimului sondaj Eurobarometru despre democrație, publicate săptămâna trecută, arată că România este cea de-a doua țară din UE, după Grecia, cea mai nemulțumită de situația democrației din țara lor. 

Sondajul, realizat în perioada11-22 aprilie 2018, prin metoda interviu față în față, pe un eșantion de 27.601 de persoane din cele 28 de state membre, dintre care 1038 în România, arată că pe locul întâi la nemulțumiți se află Grecia cu 77%, urmată de România cu 66% și Slovacia cu 63%. La polul opus, cu cei mai satisfăcuți cetățeni se află Germania și Luxemburg.

În același sondaj se arată că majoritatea cetățenilor europeni sunt mulțumiți de modul în care funcționează democrația în țara lor (55%) și în UE (46%). 

60% dintre cetățenii europeni consideră că aderarea țării lor la UE este bună, în timp ce mai mult de două treimi dintre respondenți sunt convinși că țara lor a beneficiat de statutul de membru al UE. În România, procentul se ridică la 59%. La întrebarea dacă țara dvs. a beneficiat de statutul de membru al UE, 66% dintre respondenți au răspuns afirmativ, iar în România rezultatul a fost de 71%.

Românii sunt printre cei mai optimişti în privinţa viitorului UE, 52% - faţă de 38% în octombrie 2017 - considerând că lucrurile merg în direcţia bună în UE, în timp ce media europeană este de 32% față de 31% în octombrie 2017. 48% dintre europeni față de 47% în octombrie 2017, respectiv 43% dintre români față de 42% în octombrie 2017 cred că vocea lor contează la nivelul UE.

 

 

Foto - Eurobarometru - Comisia Europeană

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel