„Eu execut ordinele”. Șofer român de TIR, bun de plată în Franța: Amendă de peste 5 milioane de euro și închisoare cu executare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Eu execut ordinele”. Șofer român de TIR, bun de plată în Franța: Amendă de peste 5 milioane de euro și închisoare cu executare
„Eu execut ordinele”. Șofer român de TIR, bun de plată în Franța: Amendă de peste 5 milioane de euro și închisoare cu executare

Un șofer român s-a prezentat la tribunalul din Avesnes-sur-Helpe, Franța, pentru că a transportat zece tone de țigări contrafăcute. El a fost condamnat la un an de închisoare și la plata sumei de 5.249.790 de euro în timp ce camionul și marfa i-au fost confiscate.

Pe 8 februarie la Avesnes-sur-Helpe din Franța, vameșii au verificat încărcătura unui șofer român de TIR. Acolo au descoperit pe 26 de paleți echivalentul a 10 tone de țigări contrafăcute. Șoferul român, în vârstă de 40 de ani, și activ de 14 ani în transport internațional, a fost invitat să dea explicații în fața instanței din Avesnes.

Totodată, în camion vameșii au descoperit trei telefoane, dintre care s-a dovedit că unul servea drept router pentru a înșela vigilența releelor ​​telefonice. Din vehiculul său lipseau anumite documente de transport reglementare. În ceea ce privește sosirea în Franța românului, s-a pus problema unui bilet de avion plătit de un angajator. Ar fi sosit la Düsseldorf unde ar fi luat în posesie camionul său. Ar fi făcut o călătorie la Anvers pentru a se ocupa de o remorcă „sigilată” și apoi a luat drumul spre Paris.

2. -imagine fara descriere- (eu-execut-ordinele--sofer-roman-de-tir--bun-de-plata-in-franta-amenda-de-peste-5-milioane-de-euro-si-inchisoare-cu-executare-2.jpg)

Momentul în care un șofer român se trezește cu hoții în cabina TIR-ului. "Noroc că nu l-au gazat!" - VIDEO

 

Șofer român de TIR: „Eu execut ordinele”

 

Este șoferul român de TIR doar o verigă într-un lanț? Deținerea de tutun fără documente caracterizează contrabanda. Cercetările efectuate au coroborat faptele existenței unei rețele.

„Eu execut ordinele”, a spus șoferul român de camion. Președintele instanței: „Și dacă transportați copii, cocaină...”. „Pentru că există șoferi precum inculpatul, nu foarte atenți, există trafic pe scară largă”, a spus procurorul adjunct care a cerut 12 luni de închisoare cu executare și plata a 5.249.790 de euro.

Avocatul șoferului român a pledat în zadar pentru prezumția de nevinovăție și a cerut eliberarea, instanța l-a urmărit în totalitate pe adjunctul procurorului. 

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Franța. O familie de români a adus în pragul disperării un pensionar. S-au făcut stăpâni în casa lui și refuză să plece: „dulapurile golite, toate cărțile dispăruseră“

 

--------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel