Șofer român condamnat în Franța: Avea camionul burdușit cu canabis în valoare de aproape trei milioane de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenții vămii Bourgogne-Franche-Comté din Dijon, Franța, au confiscat 289 kg de canabis în timpul unui control rutier la 28 ianuarie. Șoferul român a fost condamnat la închisoare.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ofițerii de la brigada de supraveghere vamală din Dijon au controlat un camion înmatriculat în Spania pe autostrada A31, în zona de odihnă Gevrey-Chambertin, la sud de Dijon. 

Șoferul, un cetățean român, a declarat în fața vameșilor că transporta fructe și legume din Spania în Germania. 

Șofer român condamnat în Franța: Avea camionul burdușit cu canabis în valoarea de aproape trei milioane de euro 

 

Cu toate acestea, când ușile paleților au fost deschise, vameșii au descoperit 13 saci care conțineau pliculețe termosigilate cu iarbă de canabis. O percheziție a cabinei a scos la iveală și alte 21 de pungi termosigilate ascunse sub scaunul șoferului. Valoarea totală a confiscării se ridică la 289,56 kg, cu o valoare estimată de 2 895 600 de euro.

Șoferul camionului a fost judecat miercuri, 1 februarie, în fața tribunalului judiciar din Dijon. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu detenție continuă și la o amendă de 2 895 600 de euro.

"Serviciile vamale reamintesc că lupta împotriva traficului de droguri este una dintre misiunile lor prioritare: la 31 iulie 2022, vămile franceze au confiscat aproape 73 de tone de droguri, dintre care 41,2 tone de canabis.

2. -imagine fara descriere- (cannabis-camion-sofer-roman.jpeg)

Vezi mai departe

Franța. Camion înmatriculat în România, înțesat cu cinci tone de țigări de contrabandă: Amendă colosală pentru șoferul moldovean

 

Un cetățean moldovean care transporta țigări de contrabandă cu un camion înmatriculat în România a fost reținut în Franța. El a fost obligat la plata unei amenzi în valoare de 100.000 de euro și a primit închisoare cu suspendare. 

Potrivit poliției franceze, în camion erau ascunse 5,2 tone de tutun contrafăcut. Moldoveanul conducea spre Paris și s-a oprit lângă un oraș din nordul Franței, la trei kilometri de un punct de control vamal, relatează presa franceză, citată de Agora.md.

Agenții de la supravegherea internă din Nogent-sur-Oise au fost alertați și au procedat la verificarea camionului. Moldoveanul le-a spus că transporta o încărcătură de plăci de polistiren. Ofițerii vamali au procedat la o examinare mai amănunțită a încărcăturii, deschizând prelatele de pe partea laterală a camionului. 550 de cutii de tutun de contrabandă au fost descoperite. Bărbatul a fost reținut.

„Nu știam că sunt cutii de țigări. Am fost naiv, am crezut că doar transport polistiren în Spania. Nu am crezut că am transportat bunuri ilegale”, a declarat moldoveanul, fiind citat de presa franceză.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH   

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6   

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel