Franța. O familie de români a adus în pragul disperării un pensionar. S-au făcut stăpâni în casa lui și refuză să plece: „dulapurile golite, toate cărțile dispăruseră“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un pensionar din Grenoble este disperat: casa lui este ocupată abuziv, nu o mai poate vinde pentru a-și plăti șederea într-un azil de bătrâni. Imobilul este ocupat de o familie de români formată din patru adulți și cinci copii.

Cazul unei familii de români care a ocupat abuziv o casă din Franța face înconjurul presei franceze. Familia proprietarului casei intenționează să facă o sesizare oficialităților locale pentru a denunța ocuparea ilegală.

O familie de români a adus în pragul disperării un pensionar din Franța

 

O casă cu două etaje din Grenoble (Isère) este ocupată ilegal din 26 ianuarie de o familie de români formată din nouă persoane, dintre care cinci copii. Proprietatea nelocuită aparține unui bărbat în vârstă de 77 de ani, care locuiește de câteva luni într-un azil de bătrâni.

Septuagenarul cu dizabilități plănuia să își vândă casa pentru a finanța costurile șederii sale, care sunt mai mari decât pensia sa, relatează France Bleu Isère, după ce s-a întâlnit cu familia bătrânului.

Refuză să plece din casa bătrânului, pe care urma să o vândă să-și plătească azilul"

 

O plângere pentru violare de domiciliu a fost depusă de vărul proprietarului, care este și curatorul acestuia. Acesta din urmă a reușit să intre în casă după ce a primit acordul ocupanților ilegali.

Românii s-au făcut stăpâni în casa lui și refuză să plece: „dulapurile golite, toate cărțile dispăruseră“

 

El a descris presei locale o scenă de haos în interior: "dulapurile golite, frigiderul pus pe balcon, toate cărțile vărului meu, pasiunea lui, dispăruseră“.

Familia proprietarului intenționează acum să cheme un executor judecătoresc și un avocat. De asemenea, se gândesc să scrie politicienilor locali pentru a denunța situația. Aceștia susțin că familia de români a primit ajutor din partea unei asociații pentru a se muta ilegal în casă, potrivit 20minutes.fr.

 

S-ar putea să te intereseze și:

 

Jeunesse Richesse - mai mult decât o școală de limba română în Canada. Otilia Tunaru, fondatoare: „Misiunea noastră este dublă“

 

Mens sana in corpore sano ("o minte sănătoasă într-un corp sănătos"); aceasta este deviza școlii Jeunesse Richesse, care își desfășoară activitățile în fiecare sâmbătă în incinta Colegiului Jean-de-Brébeuf din Côte-des-Neiges, precum și online. Dincolo de misiunea sa de a contribui la succesul academic și de a transmite limba și cultura română, școala, fondată în 2010 de Otilia Tunaru, își propune să fie un punct de convergență pentru comunitatea românească din Montreal.

Continuarea articolului - AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel