Etiopia, TRAGEDIE AVIATICĂ. Răsturnare de situație în cazul Boeing 737 MAX. Ce arată cutia neagră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Informaţii noi extrase din cutia neagră arată că piloţii aeronavei etiopiene au respectat procedurile.

Piloţii avionului Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, prăbuşit luna trecută la scurt timp după decolare, au respectat „iniţial” procedura de urgenţă stabilită de constructor, dar nu au reuşit să preia din nou controlul aparatului, scrie Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de miercuri, potrivit AFP, citat de stirileprotv.ro.

Citește și Etiopia, TRAGEDIE AVIATICĂ. ULTIMELE CLIPE ale pasagerilor, surprinse înainte de prăbușire. IMAGINI CUTREMURĂTOARE (VIDEO)

Avionul Ethiopian Airlines s-a prăbuşit pe 10 martie, la câteva minute de la decolarea de la Addis Abeba, provocând decesul tuturor celor 157 de persoane aflate la bord.

Accidentul, cel de-al doilea în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX 8 în interval de cinci luni, a dus la oprirea la sol în toată lumea a întregii flote de avioane de acest tip.

Un avion 737 MAX 8, aparţinând companiei indoneziene Lion Air, se prăbuşise în mare, în largul Indoneziei, în octombrie, tragedie în care au murit 189 de oameni.

Citește și Etiopia, TRAGEDIE AVIATICĂ. Controlorii au auzit vocea cuprinsă de PANICĂ a pilotului: „Break, break, cer întoarcerea acasă"

Accidentul din Indonezia a determinat compania Boeing să emită consemne de urmat în cazuri de urgenţă pentru deconectarea sistemului automat de stabilizare în zbor şi reluarea pilotajului manual.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel