UPDATE. „Este apocaliptic!” Prăpăd după „bombele cu apă” din centrul Italiei: 10 morți și mai mulți dispăruți. Pompierii caută supraviețuitori - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Este apocaliptic!” Prăpăd după „bombele cu apă” din centrul Italiei: 8 morți și mai mulți dispăruți. Pompierii caută supraviețuitori - VIDEO
„Este apocaliptic!” Prăpăd după „bombele cu apă” din centrul Italiei: 8 morți și mai mulți dispăruți. Pompierii caută supraviețuitori - VIDEO

Cel puţin opt persoane au murit, iar alte patru sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit joi seara regiunea Marche din centrul Italiei, relatează vineri media italiene, informează Reuters şi AFP.

UPDATE 17.15

Italia. Draghi decretează stare de urgență din cauza vremii nefavorabile: "Un infern: o jumătate de oră și a nimicit totul"

Vezi mai multe AICI.

 

UPDATE 13:50

Cel puţin zece persoane au murit în urma intemperiilor violente care au lovit în noaptea de joi spre vineri centrul Italiei, inundând străzi şi locuinţe, relatează media italiene, informează AFP şi ANSA.

Un bilanţ anterior al Protecţiei Civile italiene indica opt morţi.

---------------------------------------

„Potrivit prefecturii locale, avem un bilanţ provizoriu”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Fabrizio Curcio, şeful Protecţiei Civile italiene, confirmând informaţiile din presa italiană.



Alte trei persoane sunt date dispărute, inclusiv un copil de şase ani care se afla cu mama sa în maşină. Femeia a fost salvată de pompieri, însă forţa viiturii i-a luat copilul de lângă ea, conform agenţiei AGI.

„Este o situație apocaliptică, ceva ce nu am mai văzut de mulți ani”, a spus Carlo Manfredi, primarul orașului Castellone di Suasa, un centru din provincia Ancona.

 

„Bombă cu apă” în centrul Italiei



Autorităţile locale au declarat că nu s-au aşteptat la o asemenea „bombă cu apă”, după ce în două până la trei ore au fost înregistrate cantităţi de aproximativ 400 de milimetri de ploaie, care au dus la inundarea străzilor din mai multe oraşe din provinciile Ancona şi Pesaro-Urbino.



Imaginile difuzate de pompieri îi arată pe salvatori navigând pe plute pe străzile oraşului Senigallia cu ieşire la Marea Adriatică pentru a-i evacua pe locuitorii rămaşi izolaţi, în timp ce alţii încercau să elibereze un pasaj subteran blocat de resturi.

Serviciile de salvare continuă să caute supravieţuitori, au indicat autorităţile.

 

 

„Criză meteorologică foarte gravă”



Între timp, liderul Partidului Democrat de centru-stânga din Italia a scris pe Twitter că îşi va sista campania desfăşurată în regiune înaintea alegerilor naţionale de la 25 septembrie.

Preşedintele regiunii Marche, Francesco Acquaroli, a declarat pe Facebook că monitorizează „evoluţia crizei meteorologice foarte grave care ne-a lovit regiunea şi operaţiunile de salvare”, adăugând că „acestea sunt momente de aprehensiune extremă”.

 

Vezi și 

 

Inundații catastrofale au lovit anumite regiuni din Italia

 

Un clip postat pe Telegram arată oameni cu apă până la brâu în care se agață de umbrele, în timp ce inundațiile pun stăpânire pe regiunea Marche. În jurul lor sunt mașini scufundate în apă noroioasă, în timp ce ploaia continuă să cadă.  

În timp ce aceștia se strecoară prin ea, persoana care ține camera de filmat face o panoramă spre dărâmături și clădiri din apropiere, aflate periculos de aproape de inundații.  

Imaginile arată, de asemenea, un râu uriaș de noroi în Sassoferrato și un râu Sentino inundat, în timp ce apa murdară de noaptea trecută a măturat străzile.

Potopul uriaș de apă pare să transporte moloz și lovește o clădire, în timp ce oamenii privesc, iar în fundal se văd vehicule de urgență.

O altă înregistrare video arată alte ploi torențiale care se revarsă rapid pe străzile din Senigallia, în timp ce serviciile de urgență sosesc la fața locului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel