Italia. Draghi decretează stare de urgență din cauza vremii nefavorabile: "Un infern: o jumătate de oră și a nimicit totul"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

10 persoane au murit, iar alte patru sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit joi seara regiunea Marche din centrul Italiei. Premierul Mario Draghi a instaurat "Stare de urgență în Marche din cauza vremii nefavorabile“.

În acest moment, bilanțul este de 10 morți, dintre care 4 numai în comuna Ostra, și 4 dispăruți, dintre care doi copii de 8 și 10 ani. Cincizeci de persoane sunt în prezent rănite. 

"În momentul de față numărăm 10 morți și 4 dispăruți, dar, din păcate, aceste cifre sunt în continuă schimbare", a spus premierul Mario Draghi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la finalul ședinței Consiliului de Miniștri.

Vezi și: „Este apocaliptic!” Prăpăd după „bombele cu apă” din centrul Italiei: 10 morți și mai mulți dispăruți. Pompierii caută supraviețuitori - VIDEO

Guvernul a declarat stare de urgență în regiunea Marche din cauza vremii nefavorabile. "Am declarat stare de urgență în regiunea Marche și o alocare de 5 milioane de euro a fost pusă deoparte pentru a garanta primele intervenții", a confirmat Mario Draghi în cadrul unei conferințe de presă.

"Sute de persoane evacuate în comunele afectate", snunță prefectul din Ancona. Sunt înregistrate pagube în Senigallia, Barbara, Cantiano și Sassoferrato. De asemenea, școlile sunt închise, iar Protecția Civilă a înregistrat aproximativ 400 de intervenții ale pompierilor. Prognoza meteo de mâine anunță un nou val de vreme rea.

După-amiază, Draghi va vizita Ostra, în provincia Ancona.

'Apeluri disperate de la civili blocați în garaje', apeluri către forțele de poliție

 

Forțele de ordine au trebuit să facă față la zeci de apeluri de ajutor din partea civililor după viitura care a lovit regiunea Marche. Sute de civili blocați în garaje și pivnițe. "Noi am fost responsabili de primele intervenții", declară pentru Fanpage.it locotenent-colonelul Emanuele Fanara, comandantul Departamentului Operativ al Provinciei Ancona. "Am răspuns la primele apeluri telefonice și am salvat primii civili", a mai precizat acesta.

3 morți în Pianello, după ce au vrut să scoată mașina în garaj; unul nu a vrut să plece de acasă

 

Trei dintre cele patru victime din Pianello di Ostra, Andrea Tisba și tatăl său Giuseppe și un alt bărbat, ar fi murit încercând să își scoată mașinile din garaj, potrivit unor martori care făceau curățenie într-o casă din localitatea afectată de inundații. Toți trei au murit în aceeași clădire. "Acolo jos", adaugă ei, "au fost prinși în apă și noroi. Cea de-a patra victimă, pe de altă parte, ar fi murit pentru că nu a vrut să iasă din casă.

"Unchiul meu", spune nepotul său, "a murit poate pentru că a subestimat pericolul: nu a vrut să iasă din casă și a fost prins în capcană".

Locuitorii din Pianello, un mic cătun situat la aproximativ 300 de metri de râul Misa, definesc ruperea de nori care a lovit zona noaptea trecută ca fiind "un infern: o jumătate de oră a fost suficientă pentru a nimici totul".  Pe strada principală a cătunului, scenariul este apocaliptic.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel