Escrocheria cu AURUL găsit pe jos a făcut 30 de victime în câteva ore: Au rămas fără BANI

Narcis Popa |
Data publicării:
Sondaj: Doar un procent de 27,7% dintre români au beneficiat de creşteri salariale
Sondaj: Doar un procent de 27,7% dintre români au beneficiat de creşteri salariale

O femeie aflată în vacanță pe litoral a povestit cum a fost la un pas să fie lăsată fără bani printr-o escrocherie. Aceasta a reușit s-o și filmeze pe cea care a vrut s-o înșele. 

Mare atenție ca nu cumva să cădeți în plasele escrocilor care profită de credulitatea oamenilor în vacanță. O persoană aruncă pe jos un obiect care pare din aur, iar alta se face că l-a găsit. Escrocii lucrează împreună, iar totul trebuie să se petreacă sub ochii viitoarei victime care ar trebui să fie foarte încântată de obiectul de valoare aflat pe jos. Imediat, escrocul ridică obiectul, de obicei din aur și îi propune celui care a văzut totul să păstreze secretul și să împartă prada. Numai că după ce victima a fost convinsă să tacă, urmează partea a doua planului: escrocul spune că trebuie să plece de urgență și că îi poate lăsa obiectul din aur în schimbul unei sume de bani. Cei mai mulți, cu gândul că ar putea obține profit pentru că ajung să plătească 100-200-300 lei, dau banii cu gândul că vor recupera o sumă mai mare, odată ajunși la amanet. 

O femeie din Constanța i-a stricat însă planul unei escroace. Aceasta spune că s-ar părea că 30 de oameni au căzut victimă înșelătoriei în doar câteva ore. Iată ce spune femeia:

"La un moment dat se apropie de mine o doamnă care părea graviduţă şi se apleacă la picioarele mele. Se pare că găsise o verighetă "sănătoasă". I-am zis să o dea vânzătoarei că poate vine cineva după ea. Domniţa mi-a zis să tac, să nu spun nimic că împărţim prada. Eu, corectă până în pânzele albe, bineînţeles că nu am tăcut şi i-am zis chiar atunci vânzătoarei. A refuzat să înapoieze verigheta şi a ieşit pe uşă sfidătoare. M-am dus după ea şi am filmat-o, moment în care mi-a smuls telefonul din mână şi mi l-a dat de pământ. Vânzătoarea, văzând că individa ridică mâna asupra mea, şi-a trimis soţul să ajute. Atunci , "domniţa" i-a înmânat verigheta acestuia şi a plecat mai departe nestingherită. Am chemat Poliţia care nici măcar nu s-a obosit să îmi ia o declaraţie, în schimb au avut grijă să se asigure că le voi duce verigheta la secţie...”, relatează femeia. Situaţia descrisă de aceasta s-a petrecut miercuri seara, 14 august. Tot aceasta a adăugat că: „Din câte am înţeles, este o "practică" a hoţilor cu verighetă şi numai ieri au fost ţepuite 30 de persoane: individa se preface că a găsit o verighetă, împărtiţi "prada", acceptând să îi daţi o sumă modică şi să rămâneţi dumneavoastră cu verigheta pentru a o amaneta. La amanet, surpriză: verigheta respectivă care este destul de grea şi groasă, nu este de fapt din aur, iar tu rămâi păgubit de câteva milioane pe care i le-ai dat individei pentru a rămâne cu ea. Este o întregă reţea de fapt... Eu am filmat-o pe una dintre ei", a povestit femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel