Emmanuel Macron şi Angela Merkel, optimişti: "'Sperăm să ajungem la o soluţie"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-au declarat optimişti, luni seară, în privinţa depăşirii disensiunilor dintre ţările Uniunii Europene, pentru ajungerea la un acord asupra bugetului comunitar şi fondului de redresare în cursul summitului din iulie.

"Rămân de purtat numeroase discuţii, dar sperăm să ajungem la o soluţie, chiar dacă mai este un drum lung de parcurs", a declarat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters, în cursul unei conferinţe de presă organizate împreună cu Emmanuel Macron.

Summitul UE este programat pe 17 şi 18 iulie.

La rândul său, Emmanuel Macron a afirmat că fondul de redresare economică trebuie să includă granturi de 500 de miliarde de euro pentru ţările cele mai afectate. "Eu şi cancelarul german am stabilit acest lucru: este prioritatea noastră absolută. Fără acest lucru, Europa nu se va ridica la nivelul acestei provocări", a subliniat preşedintele Franţei.

Bugetul Uniunii Europene în perioada 2021-2027 urmează să ajungă la nivelul de 1.100 de miliarde de euro. Comisia Europeană a propus un fond de relansare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel