Emerging Europe: „Kovesi, BUSOLA MORALĂ a României. Cel mai mare COȘMAR al PSD”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Emerging Europe spune că tentativele Guvernului român de a o împiedica pe Laura Codruta Kovesi să devină procuror șef european devin din ce în ce mai disperate.

Pe 7 martie, la audierea în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, care a durat mai bine de cinci ore, Kovesi a fost informată că este e suspectă într-un alt dosar, fiind acuzată că ar fi coordonat un grup infracțional organizat cu procurorii în DNA. Mai exact, scrie sursă citată, procurorii din cadrul controversatei Secții speciale pentru investigarea magistraților susțin că Laura Codruța Kovesi a fost complice „la represiune nedreaptă” în timp ce investiga presupuse cazuri de corupție, scrie Ziare.com.

În aceeași zi, Parlamentul European și-a arătat în mod oficial susținerea pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. 

Citește și Bulgarii îi cer scuze lui Kovesi, pe Facebook. Susținere pentru Parchetul European

Laura Codruța Kovesi nu crede însă că data aleasă pentru a fi audiată a reprezentat o coincidență, precizează autorul articolului. Și tot în aceeași zi aglomerată, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare către Financial Times în care susținea că Laura Codruța Kovesi nu este potrivită pentru funcția de procuror-șef european. Ziua următoare, DNA a trimis și ea o scrisoare la Financial Times, arătând că statisticile lui Tudorel Toader sunt false.

 

Kovesi președinte este cel mai mare coșmar al PSD

 

Este însă puțin probabil că Guvernul român să aibă succes în campania de blocare a numirii sale în funcția de procuror-șef european, susține autorul articolului. Susținută de majoritatea puterilor UE, Kovesi se află în cărți pentru a obține postul de procuror-șef european, al cărui mandat va include și investigarea delapidării cu fonduri UE.

Desigur, numirea lui Kovesi, va fi văzută de mulți susținători ai săi ca o victorie iportantă în lupta împotriva corupției iar România va crește. Ar putea avea și un impact, chiar dacă mic, asupra alegerilor europarlamentare din luna mai.

Două partide care se luptă cu corupția, Uniunea Salvați România (USR) și PLUS, care candidează pe liste comune, vin în sprijinul celor care nu voiau să meargă la urne, subiniază Emerging Europe.

Și, totuși, dacă Guvernul român reușește să blocheze numirea lui Kovesi, entuziasmul sau ar putea dispărea dacă ea va decide să candideze la alegerile prezidențiale de la finalul anului.

Citește și BBC: Kovesi, INAMICUL mortal al Guvernului. Ar putea CONDUCE noul Parchet

Cu toate că Laura Codruța Kovesi a declarat într-un interviu, vara trecută, că nu vrea să între în politică, de atunci lucrurile s-au mai schimbat. În plus, pentru a deveni președinte, ea nu trebuie să intre în politică. Ar putea candida ca independent, susținută de USR și PLUS, iar Klaus Iohannis, un paravan din ce în ce mai slab și ineficient împotriva guvernului, nu ar reprezenta o piedică pentru ea. Kovesi președinte este cel mai mare coșmar PSD.

Autorul articolului se întreabă, totuși, de ce Guvernul României este de disperat ca Laura Kovesi să nu primească funcția de procuror-șef european. Tot el răspunde: Guvernul nu este de acord cu ceea ce reprezintă Kovesi, ceea ce scriitorul Mircea Cărtărescu numit "o Românie".

Laura Codruța Kovesi, în calitate de șef al DNA, a făcut ca lupta României împotriva corupției să fie un subiect de importanță națională și a văzut că, corupția reprezintă cea mai mare amenințare la adresa țării. Laura Codruța Kovesi, nu Guvernul, este văzută de atâția români drept busola morală a României.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel