Elveția. Prostituată româncă, mutilată și ucisă. Procurorul cere 30 ani închisoare pentru lucrătorul de frontieră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În oraşul francez Besancon (est) s-a desfășurat astăzi ultima zi din procesul unui agent de securitate la frontieră francez acuzat că a măcelărit o prostituată româncă în Elveţia, în 2016, pentru a-i abandona apoi cadavrul peste graniţă, într-o pădure din Franţa. Procurorul a cerut 30 ani de închisoare pentru Alexandre Verdure, lucrătorul de frontieră care neagă că ar fi ucis-o pe Mihaela Miloiu susținând că la el au venit doi bărbați cu un pistol.

Potrivit france3-regions.francetvinfo.fr, procurorul general a cerut pedeapsa maximă pentru lucrătorul de frontieră: 30 de ani de închisoare.

În ultima zi de audiere, Stephen Coats a cerut juriului să ia în considerare „brutalitatea” cu care tânăra a fost „ucisă” precum și „personalitatea tulburătoare” a acuzatului care prezintă „un risc de recidivă”.

Citește și Elveția. Prostituată româncă, mutilată și ucisă. Lucrătorul de frontieră, în fața juriului: „A venit cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez”

El a spus în a doua zi a procesului său că românca a fost ucisă de două persoane neidentificate. Pentru Avocatul General, această versiune „nu este posibilă”.

 

„Șoferul a venit la mine cu un pistol”

 

Alexandre Verdure a fost arestat la un an după incident. În fața instanței și a juraților, el a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveția, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.

Verdure a susținut că au apărut două persoane în mașină când tocmai avusese o relație plătită cu românca de 18 ani.

„Șoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez și să-mi țin capul până la nivelul solului, așa am făcut”, a spus el, susținând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-a amenințat apoi și i-a ordonat să „facă ce este necesar”, lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum, relatează france3-regions.francetvinfo.fr.

„Nu este posibil! Vă spunem noi!”, l-a certat procurorul general, Stephen Coats, subliniind neconcordanțele cronologice din povestea sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel