Elveția. Prostituată româncă, mutilată și ucisă. Lucrătorul de frontieră, în fața juriului: „A venit cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

În oraşul francez Besancon (est) s-a desfășurat astăzi a doua zi din procesul unui agent de securitate la frontieră francez acuzat că a măcelărit o prostituată româncă în Elveţia, în 2016, pentru a-i abandona apoi cadavrul peste graniţă, într-o pădure din Franţa. Lucrătorul de frontieră neagă că ar fi ucis-o pe Mihaela Miloiu susținând că la el au venit doi bărbați cu un pisto și „mi-au spus să îngenunchez”.

„Nu am ucis-o eu”, a declarat la deschiderea ședinței, Alexandre Verdure, care avea 30 de ani la momentul faptelor. El este judecat pentru omucidere şi riscă 30 de ani de închisoare, verdictul fiind aşteptat mâine.

El a spus în a doua zi a procesului său că românca a fost ucisă de două persoane neidentificate. Pentru Avocatul General, această versiune „nu este posibilă”.

Citește și Elveția. Prostituată româncă, mutilată și ucisă cu brutalitate. Lucrătorul de frontieră recunoaște că a transportat cadavrul „să-l ascundă”

Alexandre Verdure a fost arestat la un an după incident. În fața instanței și a juraților, el a povestit întâlnirea sa cu Mihaela Miloiu, lângă o autostradă din Sullens, în Elveția, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016.

Verdure a susținut că au apărut două persoane în mașină când tocmai avusese o relație plătită cu românca de 18 ani.

„Șoferul a venit la mine cu un pistol. Mi-a spus să îngenunchez și să-mi țin capul până la nivelul solului, așa am făcut”, a spus el, susținând că nu a văzut ce s-a întâmplat. Bărbatul l-a amenințat apoi și i-a ordonat să „facă ce este necesar”, lăsându-l singur cu tânăra care zăcea moartă pe drum, relatează france3-regions.francetvinfo.fr.

„Nu este posibil! Vă spunem noi!”, l-a certat procurorul general, Stephen Coats, subliniind neconcordanțele cronologice din povestea sa.

 

Lipsă de remușcare și empatie

 

Psihiatrii și psihologii care l-au examinat pe inculpat au remarcat „absența emoției”, „lipsa de remușcare și empatie”, precum și „trăsăturile psihopatice”. Potrivit acestora, există un „risc de recurență majoră”.

Fosta sa soție a susținut că nu a lovit-o niciodată, însă a spus că a amenințat-o cu moartea în fața fiului lor, în camera de vizită din închisoare: „A vrut să-mi arate cum să o sugrum, în mai puțin de zece secunde”.

 

Susține că intenționa să meargă la Poliție, dar vehiculul atacatorilor îl urmărea

 

După crimă, bărbatul a „fugit” luând cadavrul în portbagaj, în direcția Mouthe (Doubs), în Franța, unde locuia împreună cu soția și cu fiul său de un an și jumătate.

El susține că intenționa să meargă la Poliție, dar vehiculul atacatorilor îl urmărea și că, „în panică”, abandonase cadavrul în pădurea comunală din Frasnois (Jura).

Citește și Franţa. Se face lumină în cazul prostituatei românce ucise în Elveţia. Agentul care a măcelărit-o, adus în faţa judecătorilor

Fosta soție, care a depus mărturie miercuri, a spus că l-a văzut venind acasă cu „sânge pe mâini, pe telefon, pe cuțit”. Îi spusese că „lovise un cerb și voia să-l termine”. 

 

Corpul Mihaelei avea 26 de răni prin înjunghiere

 

Mihaela M. a fost ucisă în Elveţia. Trupul ei gol a fost descoperit de către lucrători forestieri la 15 decembrie 2016 în pădurea din localitatea Frasnois, în Jura franceză, lângă graniţa cu Elveţia. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dar niciuna nu era fatală. Autopsia a relevat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oase faciale şi dinţi rupţi și era de nerecunoscut.

Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un apel la martori a fost distribuit pe scară largă în Europa.

 

Cum a fost identificată Mihaela

 

Anchetatorii elveţieni aveau în atenţie la acea vreme o reţea de proxeneţi români. Ei aveau telefoanele interceptate, astfel că autoritățile și-au dat seama că ei păreau să caute o tânără prostituată, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016.

Când a fost descoperit cadavrul, polițiștii au făcut legătura între această dispariţie și o carte de identitate pe numele Mihaela M. găsită la Sullens (Elveţia).

La aproape un an de la moartea tinerei - a fost supranumită „necunoscuta din Frasnois” - fata a fost identificată datorită verificării ADN-ului ei cu cel al mamei sale din România.

Anchetatorii au mers apoi pe fir până la agentul de securitate, care la 30 noiembrie 2016 se dusese la spitalul Pontarlier, nu departe de locuinţa sa, pentru a primi îngrijiri la o mână.

Procesul agentului de securitate se va încheia mâine.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel