Elev român, umilit la școală în Germania la o lecţie despre furt: „Mama, de ce numele meu? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea?“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românii din Germania sunt revoltați, după ce Luca, un elev român a fost umilit la școală. Profesoara de etică l-a nominalizat ca fiind principalul suspect la o lecție despre furt, motivând că ar fi cel mai în măsură să vorbească dpe marginea acestui subiect, întrucât românii sunt cunoscuți pentru furt.

Comunitatea de români din Germania s-a revoltat după ce doi părinți originari din Bistrița și Sibiu, care locuiesc într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart, au postat pe Facebook lecția pe care a primit-o copilul lor de 12 ani, Luca, la ora de etică. Profesoara a formulat un scenariu de furt din clasă, în care l-a nominalizat pe elevul român ca fiind principalul suspect pentru că „românii sunt cunoscuți pentru furt”, pe care l-a tipărit și l-a distribuit tuturor elevilor, relatează Gândul.

Lecția de etică predată la școală, nu doar că l-a umilit pe elevul român de 12 ani, dar acesta a ajuns în ipostaza în care nu își mai dorește să se reîntoarcă la școală. Femeia povestește cum la școală, profesoara de etică a realizat un scenariu de furt și l-a numit ca fiind principal suspect pe elevul român de 12 ani, pe motiv că românii sunt cunoscuți că fură. De aici, până la o adevărată bătaie de joc la adresa elevului nu a fost decât un pas. 

Elev român, umilit la școală în Germania la o lecţie despre furt

 

Mama elevului, Pușa-Raluca Cârneală-Dan, care are o mică afacere  în orașul german Vaihingen an der Enz din landul Baden-Württemberg, a declarat pentru GÂNDUL că, după incident, copilul a fost expus glumelor răutăcioase ale colegilor. Acasă, a întrebat-o „de cel puțin 10 ori”:  „Mama de ce numele meu?? De ce vârsta mea ? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna??”, povestește Raluca Cârneală-Dan.

Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa 5 la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă? Una peste alta pe al meu tot așa îl cheamă”, scrie Pușa-Raluca Cârneală-Dan pe Facebook.

Luca refuză să mai meargă la școală:  „Mama, de ce numele meu? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea?“

 

Părinții au povestit, pentru GÂNDUL, că Luca nu mai vrea să meargă la școală după acest incident.

Toți copiii râdeau de el în curtea școlii. Copilului i-a intrat în cap ca este vorba despre el, Nu mai vrea să meargă la școală, nu știu cum îl trimitem la școală”, spune Raluca Cârneală-Dan.

După scenariul dat, și redat de mama lui Luca printr-o imagine postată pe o rețea de socializare, Luca a răspuns acestui scenariu.  Iată traducerea din caietul lui Luca, în vârstă de 12 ani:

„Nu am fost eu !!!

Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră.

Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat:

„În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt”

M-am înroșit și nu am mai putut spune nimic. După școală, unii băieți l-au chemat pe Klauer după mine și au râs de mine. M-au amenințat cu bătaia dacă nu returnez banii mâine.

Dar nu-i am. Nu am nimic de-a face cu asta!

Mă simt ca…“

Luca:„Mă simt prost pentru că nu am furat banii, dar și pentru că sunt român”

 

Iar rezolvarea lui Luca la acest exercițiu „etic“ este și mai năucitor:

Se simte prost pentru că nu a furat banii, dar se simte prost pentru că este român

Pe rețelele de socializare, comunitatea de români din Germania s-a arătat extrem de revoltată, ba chiar i-a sfătuit pe părinții copilului român să facă o plângere la superiorii profesorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel