Elena Udrea va fi extrădată în România. Cerea azil politic în Grecia

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Judecătoria din Blagoevgrad a decis sâmbătă extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia de extrădare a fost luată de Judecătoria din Blagoevgrad în baza mandatului european de arestare.

Fostul ministru ar fi cerut azil politic în Grecia, potrivit Antena 3. Conform acelorași surse, Udrea ar fi făcut contestație, iar termenul la Curtea de Apel din Sofia este pe 14 aprilie, ora 10.00. Până atunci, fostul ministru rămâne în arest.

Elena Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită cu 72 de ore.

Fostul ministru le-ar fi spus judecătorilor că ea este „o mamă” și că ar trebui ca magistrații să „țină cont de asta”. Udrea a cerut instanței din Bulgaria orice măsură preventivă, dar nu arestul pentru că vrea să fie lângă fetița ei.

 

Udrea a fost condamnată joi la 6 ani de închisoare cu executare

 

Elena Udrea a fost condamnată joi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel