Elena Udrea, mesaj din Bulgaria: mă rog ca nicio mamă să nu treacă prin aceste momente grele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Elena Udrea spune că s-a întors în România din patriotism: „Mi-am dorit să cresc fetița în țara mea. Puteam să merg oriunde în Europa"
Elena Udrea spune că s-a întors în România din patriotism: „Mi-am dorit să cresc fetița în țara mea. Puteam să merg oriunde în Europa"

Elena Udrea a transmis un mesaj din Bulgaria spunând că este arestată ilegal și că se roagă ca nicio mamă să nu treacă prin astfel de momente grele. Udrea se află în arest în Bulgaria și urmează să fie extrădată în România unde are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea.

Mesajul a fost transmis prin intermediul contului de Facebook al partenerului său. Marți, acesta a vizitat-o în Bulgaria.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Va mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției”, scrie în mesajul postat pe Facebook.

În mesaj, Elena Udrea vorbește despre copilul său.

„Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetiță mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mama pt a două oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine, și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună! Vă întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, că nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, a precizat Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă. Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunțarea deciziei și a fost oprită de autoritățile bulgare la granița cu Grecia.

Elena Udrea va fi extrădată în România pentru a-şi executa condamnarea de şase ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. La termenul trecut, magistraţii bulgari au refuzat s-o predea autorităţilor române şi au solicitat documente care să dovedească condiţiile de detenţie în care fostul ministru al Turismului a stat în România.

Elena Udrea va fi extrădată în România

 

Magistraţii bulgari au decis ca Elena Udrea să fie predată României. Decizia poate fi atacată cu apel.

Decizia magistraţilor de la Tribunalul din Blagoevgrad nu este definitivă. Vor avea termen de 5 zile să depună apel, iar decizia finală va fi tranşată la Curtea de Apel de la Sofia.

La termenul trecut, magistraţii de la Tribunalul din Blagoevgrad au cerut documente care să ateste starea de detenţie a Elenei Udrea în perioada în care a fost arestată preventivă în România, pentru că avocaţii fostului ministru au susţinut că aceasta a fost persecutată politic şi au invocat aceste condiţii de detenţie îngrozitoare.

La termenele trecute, avocaţii au invocat starea de sănătate a Elenei Udrea, faptul că suferă de osteoporoză, şi că vrea să fie arestată la domiciliu pentru că şi-a închiriat în Bulgaria o locuinţă pe o perioadă lungă de timp.

Au mers şi pe cererea de azil politic depusă în Grecia şi a cerut chiar şi permis de şedere în Bulgaria. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel