UPDATE. Elena Udrea, dispărută după condamnare. Polițiștii nu o pot găsi să o ducă la penitenciar. Ar fi ieșit din țară prin Vama Giurgiu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițiștii au fost la casa din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a pune în executare sentința de condamnare.

„Nu este acasă, v-am confirmat că nu este acasă”, spune polițistul care s-a dus la Elena Udrea pentru a pune în executare sentința de condamnare.

Polițiștii o caută acum atât la adresa din cartea de identitate cât și la celelalte adrese cunoscute. Elena Udrea ar trebui dusă întâi în arestul poliției, unde va trece prin acea perioadă de tranzit, ulterior va fi încarcerată în penitenciar. 

 

UPDATE 18:54

 

Elena Udrea a fost prinsă în Vama Kulata, la frontiera dintre Bulgaria și Grecia.

 

UPDATE 17:17

 

„Dacă a ieșit, probabil că nu era emisă nicio alertă în acel moment. Poliția de Frontieră nu are o bază de date care să centralizeze intrarea sau ieșirea persoanelor. Se vor face verificări”, a declarat inspectorul principal de poliție Roxana Popazu, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, potrivit Mediafax.

 

UPDATE 16:56

 

Autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală. Informația apare pe site-ul Poliției.

 

UPDATE 16:52 

 

Elena Udrea ar fi plecat în Dubai. Potrivit surselor Antena 3, fostul ministru a ieșit din țară la ora 11:00.

Se pare că Udrea s-ar fi pregătit cu câteva săptămâni înainte de plecarea sa.

 

UPDATE, 16:33

 

Elena Udrea se poate prezenta singură la secția de Poliție. Totuși, surse din rândul anchetatorilor susțin că Elena Udrea a ieșit joi din țară pe la Vama Giurgiu.

 

**********************

Judecătorii de la Instanța Supremă au dat, azi, decizia pe contestaţia în anulare formulată de Udrea, la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute. Decizia definitivă din 2018 dată de Instanţa Supremă prevedea 6 ani de închisoare pentru Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

La ultimul termen al procesului Gala Bute, cel de luni, 4 aprilie, procurorul DNA pledant a susținut în fața completului, în consens cu avocații și inculpații, admiterea contestației în anulare a celor condamnați pentru corupție. 

Miercuri, Direcția Națională Anticorupție a anunțat, însă, că solicită judecătorilor de la Înalta Curte să aplice decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene sau să respingă toate contestațiile în anulare formulate în procesul „Gala Bute”. 

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel