Ea este românca găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Tânăra mămică sosise în țară de trei săptămâni: Călăul Geilei, arestat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Geila, o româncă, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită fără viață, marți, într-un apartament din Limerick, Irlanda. Un afgan de 26 de ani este acuzat de uciderea "vicioasă și frenetică" a Geilei Ibram, o tânără mămică, ce sosise în Irlanda de doar trei săptămâni.

Geila, în vârstă de 27 de ani, originară din România, a fost găsită moartă într-o locuință de pe Dock Road din oraș marțea trecută, 4 aprilie. Ea sosise în Irlanda cu doar trei săptămâni înainte. Membrii familiei au identificat în mod oficial rămășițele neînsuflețite ale mamei unui copil de patru ani la morga Spitalului Limerick, vineri.

Habib Shamel, în vârstă de 26 de ani, cetățean afgan, a compărut sâmbătă, 8 aprilie, în fața Tribunalului din Belfast prin legătură video, fiind acuzat de uciderea acesteia. Geila Ibram a fost înjunghiată "de numeroase ori" în ceea ce a fost descris de un detectiv ca fiind un "atac vicios și frenetic" și că în urma atacului, acuzatul s-a rănit la mână.

Vezi și: Româncă de 20 de ani, găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Criminalul, căutat de polițiști: S-ar fi spălat pe mâini în toaleta unui magazin și a fugit

Potrivit actului de acuzare, inculpatul și victima au avut o conversație care "aranja o întâlnire sexuală" pe 4 aprilie. Lui Shamel i-a fost refuzată cauțiunea și urmează să se prezinte în fața instanței prin legătură video pe 2 mai. Acesta se afla în Irlanda din octombrie 2022 și că a solicitat azil.

Ea este românca găsită fără viață într-un apartament din Irlanda

 

Un sergent detectiv a declarat în fața instanței că Geila Ibram a fost înjunghiată "de numeroase ori" și că atacul a dus la rănirea acuzatului la mână. Dovezile adunate arată o conversație între inculpat și victimă, între orele 11.20 și 12.40 pe 4 aprilie, care "aranja un schimb sexual". La finalul conversației, victima a furnizat adresa ei. Imaginile de pe camerele de supraveghere îl arată pe inculpat intrând în apartament cu puțin înainte de ora 13.30 și ieșind "aproximativ un minut și 52 de secunde mai târziu". Ofițerul a spus că victima a fost înjunghiată de numeroase ori în gât, față și abdomen în această perioadă, în ceea ce instanța a auzit că a fost un "atac vicios și frenetic", dar și că inculpatul a făcut încercări de a încerca să își trateze mâna, inclusiv să meargă la Spitalul Universitar din Limerick.

Pe 5 aprilie, cetățeanul afgan a ajuns în Belfast după ce a călătorit cu autobuzul împreună cu un prieten, înainte de a fi arestat pe 6 aprilie. Detectivul a declarat că acuzatul a făcut "numeroase recunoașteri" în timpul interogatoriului cu poliția cu privire la "acțiunile sale în apartament", la mâna sa rănită și la călătoria sa spre Belfast. Când a fost acuzat de poliție, inculpatul a răspuns "Am spus totul".

Geila avea un copil de patru ani și sosise în Irlanda de trei săptămâni

 

Afganul a cerut eliberarea pe cauțiune, spunând instanței că serviciul penitenciar nu ar putea să se adapteze la cererile sale religioase și că există îngrijorări cu privire la sănătatea sa mintală. Judecătorul districtual a refuzat eliberarea pe cauțiune a acuzatului, considerând că acuzația este "o infracțiune foarte gravă" și că există un risc "mult prea mare" de a fugi sau de a comite alte infracțiuni.

Marți, la ora 17.30, va avea loc un priveghi în memoria Geilei Ibram, la Steamboat Quay din oraș. "Acest lucru va marca trecerea a unei săptămâni de la moartea ei. Ne vom întâlni împreună în memoria ei pentru a ne prezenta omagiile ca o comunitate din Limerick. Geila a fost ucisă în comunitatea noastră. Să moară în circumstanțe atât de violente și oribile este de neconceput pentru mine. Sunt amorțit de faptul că această violență extremă împotriva femeilor devine prea frecventă în viața noastră", a transmis un consilier local din Limerick pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel