Durere fără margini în familia unor români, stabilită în Italia. Fetița lor de 4 ani s-a stins din viață: Șase medici anchetați. Avocat: „Ne putem gândi la multe ipoteze”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Durere fără margini în familia unor români, stabilită în Italia: Fetița lor de numai 4 ani s-a stins din viață subit. Șase medici anchetați
Durere fără margini în familia unor români, stabilită în Italia: Fetița lor de numai 4 ani s-a stins din viață subit. Șase medici anchetați

Alessia Gabriela, fiica de numai 4 ani a doi români care locuiesc în Sambuca di Sicilia, Italia, s-a stins din viață la spitalul Giovanni Paolo II din Sciacca, unde a fost adusă de părinți cu febră mare. Fetița a fost internată luni noapte și a murit a doua zi, pe 28 martie, în jurul orei locale 10:00.

Alberto Gaitto, adjunctul procurorului din Sciacca, provincia Agrigento, Sicilia din sudul Italiei, a stabilit că sâmbătă va fi efectuată autopsia trupului fetiței de 4 ani. Familia micuței este asistată de avocatul Giacomo Cortese și l-a numit consultant tehnic pe medicul legist Antonio Messina.

Până la autopsie, anchetatorii încearcă să stabilească de ce micuța și-a pierdut viața, potrivit publicației Agrigento Notizie. Carabinierii de la Sciacca au obținut, între timp, fișele medicale ale copilului. În plus, așa cum se întâmplă întotdeauna în acest gen de cazuri, au fost audiate mai multe persoane.

Astfel, până la ora transmiterii acestei știri, sunt șase medici care au fost înscriși în registrul suspecților de către parchetul Sciacca. Aceștia sunt cei care, probabil, la urgențe și pediatrie, au asistat-o ​​pe fetița de 4 ani.

Medicii care au tratat-o ​​pe micuță trebuie să li se ofere posibilitatea de a participa la examenul autopsiei.

3. -imagine fara descriere- (durere-fara-margini-in-familia-unor-romani--stabilita-in-italia-fetita-lor-de-numai-4-ani-s-a-stins-din-viata-subit--sase-medici-anchetati-2.jpg)

SURSA FOTO: captură notizie.virgilio.it

Fost polițist român, arestat în Italia după ce și-a terorizat fosta iubită. Unde se ascundea bărbatul

 

Avocat: „Ne putem gândi la multe ipoteze”

 

Giacomo Cortese, avocatul familiei de români, a declarat, potrivit Risoluto, că pot fi lansate multe ipoteze, însă doar autopsia va lămuri ce a dus la moartea micuței. 

Avocatul spune că fetița a început să se simtă rău de vineri, 25 martie și a murit în dimineața zilei de marți, 28 martie. „În cele trei zile, Alessia Gabriela a fost consultată de mai mulți medici. Ne putem gândi la multe ipoteze, însă doar autopsia va putea să lămurească asupra cauzei decesului. Trebuie să așteptăm”.

Italia. Ana s-a stins din viață după o „operaţie minune”. Medicii nu au mai putut să o salveze

 

Zi de doliu în Sambuca di Sicilia

 

Primarul din Sambuca di Sicilia, unde locuiește de ceva vreme familia de români, a decis ca în ziua înmormântării să fie zi de doliu.

„Este o familie bine integrată în teritoriu. La Sambuca, comunitatea românească este mare, mulți și-au cumpărat chiar case. Majoritatea lucrează la țară sau, ca și în cazul tatălui copilului, în ferme”, a spus primarul Leo Ciaccio.

4. -imagine fara descriere- (durere-fara-margini-in-familia-unor-romani--stabilita-in-italia-fetita-lor-de-numai-4-ani-s-a-stins-din-viata-subit--sase-medici-anchetati-3.jpg)

SURSA FOTO: captură agrigentonotizie.it

 

Maria, fetiță româncă de 6 ani, s-a stins din viață în Italia din cauza unei răceli

 

Amintim că săptămâna trecută, o altă fetiță româncă s-a stins pe patul de spital, în Italia, răpusă de o inflamație cauzată de gripa tip B. Maria Isabella a murit la vârsta de 6 ani (ar fi împlinit 7 ani în iunie) în noaptea de vineri, 24 martie, spre sâmbătă, 25 martie, la spitalul Niguarda, Milano, din cauza unei miocardite.

La începutul lunii martie, un băiețel de 3 ani cu sindrom Down a murit în spitalul din Sassuolo din cauza unui stop cardiac brusc. Micuțul fusese dus la spital de părinții săi la sfatul medicului pediatru general, după ce acuzase febră mare și probleme respiratorii în timp ce se afla acasă. După decesul acestuia a fost deschisă o anchetă în care trei medici pediatri au ipoteza unei infracțiuni de răspundere din culpă pentru deces și vătămare corporală în domeniul sănătății. Este vorba despre medicul generalist care a dat indicații de a duce copilul la urgențe din cauza episoadelor grave de dispnee manifestate și cei doi medici ai unității sanitare Emilian care au tratat copilul în secția de Pediatrie.

Mesaj emoționant de rămas bun pentru Maria, românca de șase ani care s-a stins din viață în Italia din cauza unei răceli. Tatăl: "Adio, prințesa mea..”

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel