Italia. Ana s-a stins din viață după o „operaţie minune”. Medicii nu au mai putut să o salveze

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sfârşit tragic pentru o tânără care a vrut să-şi schimbe viaţa. Femeia de 28 de ani, pe numele său Ana Giugliano, care locuia în Oleggio, o comună din provincia Novara, Italia, a murit după ce a suferit o operație pentru a pierde în greutate. 

Totul s-a întâmplat pe 19 martie, ziua fatidică în care tânăra de 28 de ani s-a stins din viaţă. Femeia fusese operată cu 11 zile mai devreme la institutul clinic Humanitas din Rozzano, unde a fost nevoită să revină apoi din cauza unei grave dureri de stomac. Internată la spital, femeia a murit la scurt timp.

„Humanitas - se citește într-o notă a spitalului - exprimă profunde condoleanțe membrilor familiei pentru dispariția” tinerei. Pacienta, care a suferit o intervenție chirurgicală, fusese externată din spital pe 8 martie 2023, moment în care susţinea că se simte bine. După 11 zile - explică institutul - a fost internată la urgențe în stare critică, a fost supusă resuscitarii și apoi internată la terapie intensivă, relatează Observator. Medicii nu au mai putut să o salveze. 

Procuratura din Milano investighează cazul, iar oamenii legii au dispus sechestrarea dosarelor medicale pentru a permite desfăşurarea cercetărilor necesare. Ancheta este în curs de desfăşurare.

 

Alertă în Europa! O operație promovată ca fiind revoluţionară a băgat în spital zeci de oameni. Şi românii sunt interesaţi de „intervenţia-minune”

 

Au visat că vor slăbi miraculos şi au ajuns la spital în stare gravă. O intervenţie promovată ca fiind revoluţionară pentru a pierde kilograme a băgat în spital zeci de oameni din Europa. Pacienţii s-au operat la două spitale private din Turcia şi, la scurt timp, au făcut botulism după ce au fost injectaţi în stomac cu toxină botulinică. Şi la noi, mulţi sunt interesaţi de o astfel de intervenţie. 

Sperau că vor slăbi, dar au ajuns la un pas de moarte. 67 de persoane din Germania, Austria, Elveţia şi Turcia au făcut botulism, după ce au fost injectate cu toxină botulinică la două spitale private din Instanbul şi Izmir. Centrul European pentru Controlul Bolilor a transmis o alertă în Europa, supă ce mai mulţi pacienţi au ajuns la Terapie Intensivă.

Specialiştii europeni spun că în acest moment nu este foarte clar dacă a fost o problemă cu procedura medicală în spitalele unde au fost efectuate intervenţiile sau de vină ar fi substanţa care a a fost injectată, relatează sursa citată.

Persoanele care au călătorit la Istanbul și Izmir pentru tratament intragastric cu toxină botulinică, între 22 februarie și 1 martie 2023, sunt încurajate să se adreseze medicului dacă au simptome de botulism. „Dificultatea de a înghiţi, afectările neurologice, spasmele musculare... Cazurile, din păcate, reprezintă urgenţe şi intervenţia trebuie să fie imediată”, afirmă Adrian Marinescu, infecţionist.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel