„După 30 de ani împreună, soția îl părăsește”. În fața acestei „dureri de inimă” un român riscă închisoarea în Belgia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„După 30 de ani împreună, soția îl părăsește”. În fața acestei „dureri de inimă” un român riscă închisoarea în Belgia
„După 30 de ani împreună, soția îl părăsește”. În fața acestei „dureri de inimă” un român riscă închisoarea în Belgia

După 30 de ani împreună, soția lui îl părăsește. În fața acestei dureri de inimă, inculpatul român a cutreierat Europa până când s-a trezit fără bani în 2021. Pentru a-și reveni, a jefuit 27 de farmacii din toată Belgia.

Românul de 50 de ani a dat explicații pe 27 septembrie în fața Tribunalului Penal din Bruxelles. „Am fost deprimat pentru că soția mea m-a părăsit după 30 de ani de căsnicie”, spune suspectul român după 27 de spargeri.

Românul viza farmaciile din toată Belgia, în special din Rhode-Saint-Genèse, Bornem, Londerzeel, Thames, Puurs și din Brabantul Valon în cursul anului 2021. Modul de operare, nu foarte subtil, este aproape același pentru fiecare fapt. Românul demontează o grilă de aerisire, o aruncă pe geam sau pe ușa de sticlă a farmaciei, apoi intră în incintă și fuge cu casa de marcat.

Români, blocați pe un aeroport din Belgia: „Nu ni s-a oferit nimic! Protestăm!”

 

„De cele mai multe ori a fost beat în timpul infracțiunilor”

 

Poliția l-a arestat pe suspect la sfârșitul lunii august 2021. Când incidentul a fost comis în Rhode-Saint-Genèse, o municipalitate de la periferia Bruxelles-ului, suspectul a fost identificat pe baza supravegherii video a farmaciei. „La fața locului i-a fost găsit și ADN-ul. Ancheta telefonică desfășurată face posibilă găsirea suspectului și legarea lui de alte 26 de spargeri similare”, spun procurorii.

Românul nu contestă faptele și solicită clemență prin intermediul avocatului său Me Marteen de Feyter. El pledează în favoarea unei pedepse cu suspendare. Clientul său a călătorit prin Europa în urma acestei dureri de inimă, explică avocatul, înainte de a adăuga că „de cele mai multe ori a fost beat în timpul infracțiunilor”.

Reprezentantul Ministerului Public cere 40 de luni de închisoare.

Sentința va fi pronunțată pe 26 octombrie.

„Condiții groaznice, greu de acceptat”. 37 de muncitori români sezonieri, exploatați la o livadă de pere din Belgia

 

Vezi și 

 

Belgia. Doi români, condamnați la închisoare pentru trei lovituri date într-o noapte: „Au comis spargerile pentru a plăti reparația mașinii“

 

Doi români de 33 și 28 de ani, care au comis trei spargeri într-o singură noapte în Vichte, au fost condamnați fiecare la 10 luni de închisoare. Ei au fost prinși la scurt timp după ce au dat a treia spargere.

Infracțiunile au avut loc în noaptea de 6 spre 7 mai a acestui an. Potrivit avocaților celor doi români, însă, nu a existat nicio intenție de a merge pe urmele hoților. G.V., în vârstă de 28 de ani, ar fi trebuit să primească o ofertă de muncă la Bruxelles, dar aceasta a picat. Cu toate acestea, V. se afla deja în țară, iar cei doi ar fi comis spargerile în parte pentru a-și plăti călătoria de întoarcere în România.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel