Belgia. Doi români, condamnați la închisoare pentru trei lovituri date într-o noapte: „Au comis spargerile pentru a plăti reparația mașinii“

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Doi români de 33 și 28 de ani, care au comis trei spargeri într-o singură noapte în Vichte, au fost condamnați fiecare la 10 luni de închisoare. Ei au fost prinși la scurt timp după ce au dat a treia spargere.

Infracțiunile au avut loc în noaptea de 6 spre 7 mai a acestui an. Potrivit avocaților celor doi români, însă, nu a existat nicio intenție de a merge pe urmele hoților. G.V., în vârstă de 28 de ani, ar fi trebuit să primească o ofertă de muncă la Bruxelles, dar aceasta a picat. Cu toate acestea, V. se afla deja în țară, iar cei doi ar fi comis spargerile în parte pentru a-și plăti călătoria de întoarcere în România.

Belgia. Doi români, condamnați la închisoare pentru trei lovituri date într-o noapte

 

Potrivit avocatului său, C.S., în vârstă de 33 de ani, care locuiește în Germania, ar fi venit să îl ia pe V. și să îl ducă în Germania. "Între timp, au mers într-o excursie de divertisment în Kortrijk și li s-a stricat mașina. Apoi au mers la un hotel și au comis spargerile pentru a plăti reparația mașinii. Clientul meu se află în arest preventiv de la comiterea faptelor, vrea să se întoarcă la soția și copiii săi în Germania."

Celălalt bărbat a vrut, de asemenea, să se întoarcă acasă în România cât mai curând posibil, dar judecătorul a pronunțat pedeapsa cu închisoarea pe deplin efectivă. De asemenea, aceștia trebuie să plătească amenzi de 600 de euro, iar puțin sub 2.000 de euro din banii proveniți din furturi au fost confiscați.

 

Belgia. Doi români, condamnați la închisoare pentru trei lovituri date într-o noapte: „Au comis spargerile pentru a plăti reparația mașinii“

 

Francis Vandy, acuzat de două crime, a fost audiat luni dimineață de magistrații din Hainaut, Belgia. Fostul comisar de poliției din Charleroi este acuzat că a ucis doi frați români. Bărbatul se apără afirmând că ar fi fost la rândul său vânat de mafia românească.

Fostul comisar de poliție Francis Vandy, acuzat de două crime, a fost interogat luni dimineață de președintele Curții de Assise din Hainaut. El este fostul comisar al poliției federale din Charleroi, poreclit Lucky Luke de către colegii săi, fiind arestat din 17 octombrie 2019. Pe 29 august 2019, trupurile fără viață ale lui Gabriel G. și Constantin T. au fost găsite într-o livadă, situată pe un teren aparținând fostului comisar de poliție și soției acestuia. Cei doi bărbați, cetățeni români, au fost împușcați mortal. Fostul ofițer de poliție a fost suspectat rapid, în special datorită trecutului său.

Cu câteva săptămâni înainte de evenimente, Francis Vandy îl surprinsese pe Constantin T. pescuind în iazul său, unde creștea crapi mari. "Nu a fost niciun incident și a promis că nu se va mai întoarce. Acesta s-a întors mai târziu cu alte două persoane. Am tras un foc de armă pentru a-i face să plece. Vecinul meu a sosit cu câinele său. Au plecat făcându-mi un semn de tăiere. Aveam toate motivele să fiu înarmat, pentru că eram în vizorul mafiei românești", a spus el.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel