Drama unui român din Spania: "Am văzut înmormântarea mamei pe telefon. Muşcam din pernă şi plângeam ca un câine!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Românii aflaţi în străinătate în vremea pandemiei îşi povestesc dramele trăite departe de cei dragi.

Vasile Pop este plecat în Spania de peste zece ani. Recent, acesta a suferit două mari pierderi în viaţa sa: mama şi fratele. Din cauza restricţiilor, românul nu a putut părăsi ţara să participe la înmormântări.

"Aici, unde stăm noi, a fost una dintre primele localități izolate de guvern. Nu se putea ieși, nu se putea intra. Doar de câteva zile s-a mai relaxat situația, mergem la muncă cu hârtie la mână. Traseu bine stabilit, mască pe față: casă-muncă-casă. Și cam atât. Seara intru în supermarket, iau ceva de mâncare, și tot așa…", a declarat Vasile Pop pentru Jurnal de Emigrant.

 

"Știi cum e s-o vezi pe mama dusă la groapă pe Whatsapp? Stăteam în pat și mușcam din pernă, am plâns ca un câine"

 

Fratele său a murit în februarie, într-un teribil accident pe o autostradă din Austria. Iar săptămâna trecută a pierdut-o pe mama sa. A putut să vadă înmormântarea doar pe Whatsapp.

"Sâmbăta trecută a murit și mama. Era bolnavă tare cu plămânii, avea și analizele la ficat foarte rele. Ducea pe picioare o hepatită urâtă de ceva vreme. Știi cum e s-o vezi dusă la groapă pe Whatsapp? Stăteam în pat și mușcam din pernă, am plâns ca un câine. N-am putut merge acasă pentru că de aici nu pleacă nimeni, nici pe șosea, nici cu avionul. Cum să ajungi? Pe jos? Să te ascunzi într-un camion? M-am gândit la toate, dar n-am avut cum să plec. Vorbeam cu un preot tânăr la telefon, celălalt părinte spunea slujba. Iar o vecină mi-a arătat tot prin telefon: la capelă, apoi la cimitir, mai apoi cum au acoperit-o cu pământ. Și eu în pat, cu ochii în telefon…", a mai povestit românul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel