Două românce, moarte din cauza coronavirusului, în Italia? Familia este disperată, nu le poate înmormânta UPDATE: OFICIAL

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Două românce stabilite în Italia, chiar în regiunea de mare risc Lombardia, au murit în urma infectării cu Coronavirus. Femeile sunt chiar din Borșa, localitatea unde primarul voia să trimită autcare în Italia pentru a-i aduce în țară pe consătenii săi.

Una dintre cele două surori ar fi împlinit mâine 80 de ani și nu suferea de nicio boală, conform familiei, iar cealaltă soră avea 75 de ani și suferea din păcate de o boală incurabilă. Familiei celor două femei încă nu i s-a comunicat care vor fi procedurile de înhumare a celor două surori.

Cele două persoane au decedat la distanță de o zi una față de cealaltă. Cel mai probabil că acestea urmează să fie incinerate, având în vedere că aproape întreaga Europă este blocată ca urmare a pandemiei cu COVID-19 și ar fi practic imposibil ca trupurile lor să fie repatriate.

Primul român care a murit din cauza Covid - 19 este o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă. Cel mai probabil și aceasta a murit dinaceeași cauză, dar încă se așteaptă rezultatul oficial.

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia moartă din Italia de coronovirus avea 80 de ani. „Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, aspus Sorin Timiș. Întrebat dacă femeia era bolnavă, primarul a răspuns că „avea boli specifice bătrâneții”.

UPDATE. 

Sunt de fapt 3 ROMÂNI morți în Italia, din aceeași localitate din România. Informații în EXCLUSIVITATE -->AICI!

Potrivit presei locale, una dintre acestea s-a dus la Milano pentru a se trata de o afecțiune foarte gravă, dat fiind că avea copiii cu rezidență acolo. Cele două surori au contactat virusul în Milano și, din cauza afecțiunilor medicale pe care le aveau, din păcate, nu au avut nicio șansă în fața acestui virus periculos, potrivit sighet247.ro

[citeste si]

UPDATE. OFICIAL de la MAE. Un român MORT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI în ITALIA

 În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.


Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel