EXCLUSIV  UPDATE. Trei români din același sat, morți într-o „zonă roșie“ din Italia: „Așteptăm confirmarea oficială că au murit de coronavirus“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat și două femei, cu toții originari din satul Borșa, județul Maramureș, au decedat în această săptămână în zona Trento, din Italia, considerată zonă roșie, cel mai probabil din cauza infectării cu noul coronavirus. Cei trei prezentau comorbidități.

Este vorba despre cele două surori din Borșa care au decedat la Milano, la diferență de o zi una față de altă. Primul român decedat însă, tot din Borșa, era un bărbat, din zona Trento.

„Am aflat că a murit acum 5,6 zile. Dar avea o stare de sănătate precară, nu avea un rinichi, avea cancer și ceva pe la ficat“, a declarat, în exclusivitate pentru Știri Diaspora, primarul localității Borșa, Sorin Timiș.

Citește și: Două românce, moarte din cauza coronavirusului, în Italia. Familia este disperată, nu le poate înmormânta

Cât despre cele două surori decedate într-un spital din Lombardia, una dintre ele ar fi împlinit mâine 80 de ani și nu suferea de nicio boală, conform familiei, iar cealaltă soră avea 75 de ani și suferea din păcate de o boală incurabilă. „Una dintre femei a mers chiar pentru operație, ia sora ei a mers să o îngrijească pe atul de spital“, a mai spus primarul comunei Borșa.

Acesta spune că așteaptă momentan o adresă oficială din partea autorităților din Italia în ceea ce privește cauzele deceselor. „Așteptăm confirmarea oficială că au murit de coronavirus. Nu vrem să creem panică până nu este oficial. Deocamdată nu am discutat despre problema înmormântării, situația este foarte delicată“, a adăugat acesta. 

44 de români din Italia, sunați zilnic de la primărie

 

Primarul Sorin Timiș spune, de asemenea, că zecile de borșeni blocați în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduși acasă cu autocare, așa cum anunțase el intenția, dar vor primi cazare și masă cu ajutorul consulatelor. „Am identificat 44 de persoane din comună care sunt plecate în Italia, cu nume și număr de telefon. Am dat dispoziție, sunt sunați zilnic de la Primărie iar MAE a promis  că se va interveni punctual pentru a fi aduși în țară când și cum se va permite“, a afirmat primarul Sorin Timiș, în exclusivitate pentru Știri Diaspora.

Totodată, alesul local a precizat că la nivelul localității Borșa au fost amenajate 4 locații unde vor fi carantinați românii care ajung din Italia. „Avem aproximativ 200 de locuri pentru persoanele aflate în carantină. În prezent sunt 18 persoane în carantină într-una dintre locații și 15 în altul“, a mai spus Sorin Timiș.

UPDATE. OFICIAL de la MAE. Un român MORT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI în ITALIA

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel