Două plicuri suspecte, descoperite la Ambasada Ucrainei din România

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Două plicuri suspecte au fost descoperite, în urmă cu puțin timp, la Ambasada Ucrainei din România. Acestea sunt similare cu cele care au produs atacurile petrecute recent în Spania. 

Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11:00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei, arată sursa citată.

De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice. 

„Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, a informat SRI.

 

Vezi și 

 

Alertă teroristă. Patru colete cu bombă trimise, în ultimele două zile, instituțiilor de stat din Spania. Ultimul, destinat lui Pedro Sanchez

 

Guvernul Spaniei a dezvăluit pe 1 decembrie că și premierul Pedro Sánchez a primit un colet bombă. Este al patrulea colet cu bombă interceptat, în două zile, după scrisoarea-bombă adresată ambasadorului Ucrainei la Madrid, alta detectată în Instalaza și alta din Torrejón.

În total, în mai puțin de o săptămână, au fost depistate cinci scrisori-bombă adresate diferitelor instituții de stat. Dintre toate acestea, în ultimele ore a fost detectat unul care era adresat președintelui guvernului, un altul care a fost interceptat la Ministerul Apărării, iar un al treilea la baza aeriană Torrejón de Ardoz.

În urmă cu câteva zile, agenții însărcinați cu securitatea diferitelor instituții ale statului spaniol au detectat un plic cu material pirotehnic al cărui destinatar era premierul Pedro Sánchez. Acesta a fost detectat și neutralizat de serviciile de securitate ale Președinției Guvernului.

Interceptarea a avut loc la 24 noiembrie, după ce serviciile Departamentului de Securitate al Președinției Guvernului, în timp ce cerneau și filtrau corespondența, au detectat o scrisoare suspectă. Era un plic adresat președintelui guvernului, trimis prin poștă.

Departamentul de securitate a activat protocoalele relevante și, după ce a securizat zona, a procedat la deflagrarea controlată a plicului. Potrivit Ministerului de Interne, în așteptarea rezultatelor definitive ale analizelor în curs de efectuare, plicul ar putea conține o substanță similară cu cea folosită în dispozitivele pirotehnice.

În aceeași zi, la aceeași oră, secretarul de stat pentru securitate din cadrul Ministerului de Interne a ordonat Poliției Naționale și Gărzii Civile să ia măsuri extreme pentru a proteja administrațiile și clădirile publice, în special în ceea ce privește controalele asupra livrărilor poștale.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel