Doliu în lumea medicală din România. Președintele Colegiului Medicilor Neamț a decedat din cauza COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lumanare_deces
lumanare_deces

Președintele Colegiului Medicilor Neamț, medicul chirurg Iosif Koszeghi, în vârstă de 71 de ani, a decedat din cauza COVID-19, anunță Colegiul Medicilor din România care afirmă că se pare că medicul s-a infectat la Spitalul Județean Neamț, unde lucra.

 

"Colegiul Medicilor din România (CMR) își exprimă întreagă compasiune și părere de rău cu privire la moartea colegului nostru, medicul Iosif Koszeghi, survenită în urmă infecției cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul sau de muncă, în Spitalul Județean Piatră Neamț", transmite CMR. Conform Colegiului Meidicilor din România, dr. Iosif Koszeghi "a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seară tragediei ce a avut loc în secția AȚI COVID a Spitalului Județean Piatră Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile realizate imediat după stingerea incendiului".

"Suntem cu sufletul și gândurile noastre alături de familia și colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în nouă direcție de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente și să își aducă contribuția să la acțiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatră Neamț unde își desfășura activitatea medicală.  
Exemplul sau, la fel că și multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde și când este nevoie de muncă lor chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioada, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem", a transmis, Colegiul Medicilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel