Doctorul ROMÂN Adrian Bot: „Românii din SUA se ajută, cooperează, colaborează. Majoritatea sunt intelectuali”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, a vorbit la Interviurile Medical despre comunitățile de români din SUA și a punctat faptul că românii sunt pregătiți și intelectuali.

„Exemplele pe care le cunosc sunt pozitive! Românii se ajută, cooperează, colaborează, se suportă unii pe alții când este vorba de promoții, de job oportunity. Nu am întâlnit exemple de români care să aibă animozitate unii față de alții în industria noastră. Probabil pentru faptul că nu suntem foarte mulți, nu competiționăm direct unii cu alții.

În California sunt mai multe comunități românești. Ne întâlnim de sărbători, ne întâlnim la alte evenimente. Cea mai mare comunitate de români în sudul Californiei este în Orange County, în Los Angeles sunt mai puțini români, dar ne întâlnim, avem prieteni. 

Românii din generațiile noastre majoritatea sunt intelectuali. Cei care locuiesc în Los Angeles au pregătiri diverse. Sunt foarte mulți medici români”, a spus prof dr Adrian Bot, pentru DCMedical.ro.

Prof dr Adrian Bot este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, iar în 1994 a emigrat în SUA, unde și-a luat doctoratul în medicină și științe biomedicale, la New York University – Mount Sinai School of Medicine. Între anii 1998-2002 a lucrat în San Diego, la unul dintre cele mai mari centre de biotehnologie.

Între 2002 şi 2011, Adrian Bot şi-a continuat cariera, în regiunea Los Angeles, la compania MannKind Corporation, unde a ajuns vicepreședinte, conducând Diviia de cercetare și dezvoltare de noi vaccinuri împotriva cancerului.

După 2011, a fost cooptat ca vicepreședinte pentru medicină translațională în conducerea Kite Pharma, din Los Angeles (parte a companiei Gilead), care a dezvoltat o tehnologie superioară de programare genetică a sistemului imunitar.

Acest tratament are rezultate incredibile în limfom malign, unul din doi pacienți fiind vindecați după o singură ședință, informează DCMedical.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel