Directorul responsabil cu lansarea programului "Rabla pentru electrocasnice", revocat din funcție

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dan-Catalin_Vatamanu
Dan-Catalin_Vatamanu

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți, 15 decembrie, că înscrierile în Programul Rabla pentru Electrocasnice, care trebuia să înceapă la ora 12.00, sunt amânate din cauza "contextului de instabilitate cibernetică".

Amânarea a fost decisă de teamă atacurilor cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 

"O să aflăm foarte repede ce n-a funcționat. Urmează să trimit Corpul de control al ministrului la AFM. Consider inadmisibil ce s-a întâmplat, 100.000 de români așteptau acest program. Am primit asigurări zilnice că suntem pregătiți că românii să beneficieze de acest program. Am fost informat cu minute înainte de lansarea oficială a programului că este nefuncțional", a declarat Mircea Fechet.

citeste si: „Rabla pentru electrocasnice“ nu mai pornește. Administrația Fondului de Mediu face anunțul: Procesul de înscriere, FRAUDAT

La scurt timp după anunț, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a transmis premierului României propunerea de revocare din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, instituția responsabilă cu implementarea programului "Rabla pentru electrocasnice".

 

Vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice 

 

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel:  300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;  400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;  400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;  400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;  400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;   200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;  500 de lei pentru laptopuri;  300 de lei pentru tablete.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel