Din lapte, biscuiți și smântână faci cea mai delicioasă înghețată. Mai simplă decât ți-ai imaginat. E diferită de ce ai mâncat până acum!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Din lapte, biscuiți și smântână faci cea mai delicioasă înghețată. Mai simplă decât ți-ai imaginat. E diferită de ce ai mâncat până acum! FOTO: captură YouTube @RECETAS DE KAILIN
Din lapte, biscuiți și smântână faci cea mai delicioasă înghețată. Mai simplă decât ți-ai imaginat. E diferită de ce ai mâncat până acum! FOTO: captură YouTube @RECETAS DE KAILIN

Surprinde-ți familia cu desertul perfect pentru sezonul cald, niște prăjituri înghețate delicioase și răcoritoare. Acest desert este unul dintre preferatele copiilor și adulților.

Imaginați-vă toată aroma bogată a vaniliei și cremositatea laptelui într-un popsicle. Sună bine, nu? Este ideal pentru sezonul de vară sau dacă ești iubitor de deserturi reci, aceasta este o opțiune bună. Continuați să citiți și descoperiți cum să faceți cel mai delicios desert înghețat ușor și rapid.

Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă

 

Ingrediente pentru realizarea popsicle din biscuiți

 

- 1 litru de lapte

- 100 de grame de smântână

- 100 de grame de lapte condensat

- 1 lingură esență de vanilie

- 1 pachet de biscuiți

- forme sau pahare de plastic

- bețișoare de popsicle din lemn.

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient. Fără grăsimi și fără lactoză

 

Cum să faci popsicles din biscuiți

 

Pentru a începe rețeta, într-un recipient amestecați litrul de lapte cu smântâna. Puteți înlocui smântâna cu frișcă lichidă pentru a face amestecul și mai cremos. De asemenea, dacă preferați, puteți folosi lapte vegetal precum laptele de migdale sau de ovăz.

Se adaugă laptele condensat și se amestecă până se integrează. Laptele condensat va fi îndulcitorul desertului, dar puteți folosi îndulcitorul care vă place cel mai mult, un tip de zahăr sau Stevia. O altă opțiune total valabilă este reducerea aportului caloric prin folosirea laptelui condensat fără zahăr.

Adăugați lingura de esență de vanilie și amestecați încă o dată. Puteți înlocui vanilia adăugând puțină esență de anason, care îi va da o aromă mai dulce.

Zdrobiți biscuiții cu mâinile sau folosiți o pungă și un sucitor, puteți chiar să folosiți un robot de bucătărie pentru a obține o textură mai fină.

Milkshake cu ciocolată și înghețată, cea mai bună băutură răcoritoare a verii! Rețeta pas cu pas

Continuați să asamblați bețișoarele. Pentru a face acest lucru, în formă sau paharul de plastic adăugați niște fursecuri zdrobite și turnați imediat amestecul de lapte. Pentru a face un tort de înghețată din biscuiți, puteți amesteca smântâna cu biscuiții tocați și turnați rezultatul într-un singur recipient potrivit pentru congelare.

La sfârșit asezați bețișorul de lemn având grijă ca acesta să fie în centru și să nu fie înclinat pentru a se scoate mai ușor înghețata din matriță și să se poată mânca mai ușor. Apoi, băgați la congelator pentru minim 4 ore sau peste noapte.

După suficient timp în congelator, vă puteți bucura de acest desert delicios și cremos. Desfaceți și mâncați într-o zi fierbinte! Amintiți-vă că le puteți face și în format de înghețată cremoasă într-un singur recipient.

 

Popsicles din biscuiți cu alte ingrediente

 

Pregătirea acestei rețete nu este deloc complicată. Cu puține ingrediente poți avea destule înghețate. Cantitățile menționate ajung ca să obții de la 8 până la 10 palete în pahare de 200 mililitri, dar totul va depinde de dimensiunea paharului pe care îl alegi.

Odată ce le încerci, îți va aminti de gustările în care ai băut un pahar de lapte rece însoțit de niște prăjituri crocante și delicioase și cui nu-i place să înmoaie niște biscuiți în lapte.

Vafe japoneze sau bubble waffle foarte pufoase, un desert demențial. Încearcă-le chiar azi!

Dacă vreți să le schimbați puțin și să faceți diferite arome de înghețată cu biscuiți, puteți adăuga următoarele ingrediente în cremă:

- pudră de cacao

- fructe zdrobite (proaspete sau congelate)

- esențe.

Pregătește-le acasă sau folosește această rețetă pentru a-ți face propria afacere cu popsicle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel