Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă

Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă
Înghețată cremoasă cu iaurt. O rețetă ideală pentru zilele călduroase, gustoasă și sănătoasă

Înghețata cremoasă cu iaurt devine din ce în mai în vogă și pregătită în casă este mult mai sănătoasă și mult mai gustoasă decât cea din magazin.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă de înghețată cu iaurt care este făcută cu agar-agar.

Agar-agar este o gelatină de origine vegetală, extrasă dintr-un tip de alge, iar puterea sa de gelifiere este de 10 ori mai mare decât gelatina de origine animală și de 30 de ori mai mare decât gelatina din coadă de pește. Cu agar-agar putem pregăti rețete delicioase.

Încearcă și: Tort magic: Ai nevoie doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic, cu doar 160 de calorii

Astăzi, folosind agar-agar, vom pregăti această delicioasă înghețată cu iaurt, care îi va încânta pe toți din familie, de la mic la mare. Vrei să știi cum să o faci? Prea ușor!

Ingrediente:

500 g iaurt grecesc

1 pahar de lapte

1 pahar de smântână

60g zahăr

4 gr agar-agar

 

Înghețată cremoasă cu iaurt - Mod de preparare

 

Încălzim laptele într-o cratiță medie și adăugăm smântâna. Apoi adăugăm pudra agar-agar și o lăsăm să fiarbă 2 sau 3 minute. Îndulcim cu zahăr sau stevie, în caz de diabet sau dacă vrem să scădem niște calorii.

Lăsați-l să se răcească aproape complet și adăugați iaurtul. Amestecăm ambele mase până obținem o textură omogenă.

Pentru a termina înghețata o băgăm în congelator. Textura va fi foarte cremoasă! Poftă bună!

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy