Tort magic: Ai nevoie doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic, cu doar 160 de calorii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tort magic: Ai nevoie doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic, cu doar 160 de calorii
Tort magic: Ai nevoie doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic, cu doar 160 de calorii

Este sezonul fructelor dulci, de vară. Și ce poate fi mai parfumat ca o caisă captă, aurie? Iată o rețetă de Tort magic, cu  doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic.

Pentru o gustare uşoară şi gustoasă, excelentă pentru a o însoți cu o ceaşcă de cafea, Tortul magic cu caise este o alegere potrivită. În plus, deoarece nu conţine ulei sau unt, este ideal pentru cei care urmează o dietă hipocalorică, fiecare porţie nu conţine mai mult de 110 Kcal.

Un desert cu adevărat foarte bun, pe care toată lumea îl va aprecia, atât adulţii, cât şi copiii îl vor mânca și cu ochii. Printre altele, pentru a-l prepara (se face foarte repede şi uşor) se folosesc doar ingrediente sănătoase şi autentice.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătit: 30-35 minute

Timp total: 50 minute

Porții: pentru 8 persoane

Calorii: 140 Kcal

Ingrediente

 

• 150 de grame de făină 000

• 125 grame de ricotta light

• 50 grame îndulcitor stevia (sau alternativ 100 g zahăr din trestie)

• 50 ml suc de portocale

• 8 grame de praf de copt

• 3 ouă

• 3 caise.

Dacă ți-a plăcut rețea de Tort magic cu doar de trei caise și trei ouă, s-ar putea să îți placă și cea de Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii 

Tort magic din trei caise și trei ouă: Mod de preparare pas cu pas

 

 1. Pentru început, luați o portocală și stoarceți sucul.

2. Acum bateţi ouăle într-un castron, adăugaţi îndulcitorul stevia (sau zahărul) şi bateți-le cu un mixer electric până obțineți o consistenţă spumoasă

3. Acum adăugaţi ricotta, mai amestecați odată cu mixerul, adăugați sucul de portocale și, după ce aţi cernut-o în mod corespunzător, adăugați ușor făina cu praful de copt (având grijă să o adăugaţi puțin câte puțin).

4. Reluaţi lucrarea așa cum ar trebui, pentru a putea obţine un aluat a cărui consistenţă este omogenă și netedă.

5. După ce aţi făcut acest lucru, tapetați cu unt și făină o tavă mare de 20 de centimetri diametru, apoi turnați amestecul pe care l-aţi obţinut în ea şi garnisiţi suprafaţa cu caisele tăiate în pene.

6. În cele din urmă, gătiţi în cuptorul preîncălzit în modul static la o temperatură de 180 ° C (160 ° C în modul ventilat) timp de 30-35 de minute.

7. Odată ce tortul este gata (verificaţi cu o scobitoare) decorați cu zahăr glace, dacă doriţi, lăsați-I să se răcească și savurați-I.

Truc: în cazul în care caisele sunt puţin acre, după ce le-aţi tăiat, presăraţi peste ele puțin îndulcitor lichid pentru a le face uşor mai dulci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel