Dezvăluirile terifiante ale lui Andrei, un adolescent din Cernigov: „Am văzut-o pe mama arzând. Era încă în viață”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dezvăluirile terifiante ale lui Andrei, un adolescent din Cernigov Am văzut-o pe mama arzând. Era încă în viață
Dezvăluirile terifiante ale lui Andrei, un adolescent din Cernigov Am văzut-o pe mama arzând. Era încă în viață

Familia lui Andrei, un adolescent de 15 ani, a încercat să se evacueze din Cernihiv, fugind de bombardamentele armatei ruse, după ce casa lor a fost distrusă. Dar pe drum, mașina în care se aflau a trecut peste o mină. Andrei spune că mama sa a murit sub ochii lui, arzând de vie. Băiatul a supraviețuit, însă a fost grav rănit. Acum este tratat la Lvov.

Andrei a povestit pentru Radio Liberty cum orașul a început să fie bombardat, iar apoi tancurile rusești au intrat în el.

"Un obuz a zburat chiar în curtea noastră. Ferestrele de la primul și al doilea etaj s-au spart. Apoi a început un foc de artilerie. Ne-am ascuns în pivniță, iar apoi am auzit tancurile care au intrat în orașul nostru și au început împușcăturile”, își amintește el.

În urma tancurilor, în oraș a intrat infanteria rusă. Andrei spune că soldații au mers din uşă în uşă, au luat telefoane de la localnici şi au căutat informaţii în ele. Rușii au spart pur şi simplu telefoanele din care au sos cartelele SIM pentru ca oamenii să nu poată contacta pe nimeni. Cei care au refuzat să-și predea telefoanele au fost bătuți, scrie currenttime.tv

Vedeți și:  Mama unui soldat rus, ucis în Ucraina, furie față de Vladimir Putin: "A produs o mare vărsare de sânge"

"Cine nu le-a deschis ușa au fost împușcați. Mai întâi au împușcat în ușa casei, apoi s-au dus la bucătăria de vară, în garaj. În final, au ajuns în pivniță, acolo unde ne aflam. Și de îndată ce au intrat, am început să strigăm că suntem civili”, spune adolescentul.

"Au început să ne amenințe că ne vor arunca o grenadă. Apoi am ieșit. Ne-au luat toate telefoanele, ne-au verificat mesajele, contactele, tot ce au putut. Apoi ne-au spus să scoatem cardurile SIM", spune Andrei. "Mai întâi au spart cartelele SIM. Și apoi au spart telefoane și ne-au lovit cu pistolul”, spune adolescentul.

"Casa noastră era complet distrusă, era imposibil să dormim acolo. Am  mers la vecini să petrecem noaptea. Apoi îmi amintesc cum a venit prietenul tatălui meu în casa vecinilor și ne-a spus că a aranjat să fim scoși din oraș. Au evacuat două familii de la Ivanovka - a noastră și încă una", povestește Andrei despre modul în care el și mama lui au reușit să părăsească Cernihivul.

Citeste si:  Olena Zelenska, mesaj sfâșietor: "Ocupanții ucid copii ucraineni, în mod conștient și cinic. Arătați aceste fotografii femeilor ruse"

Pe drum, mașina în care se aflau a trecut peste o mină, care era mascată cu niște fân. 

"Am văzut că mașina a călca niște fân pe drum. După o jumătate de secundă am văzut un fulger și am auzit un zgomot asurzitor. Apoi mașina a sărit în aer. M-am uitat înapoi și am văzut cum mama ia foc. Era încă în viață când a ars, piciorul îi tremura", ​​spune adolescentul. 

"Am fost complet șocat, dar am auzit din nou focul de artilerie și mi-am dat seama că ar fi mai bine să ies de pe drumul principal. Șoferul, sora șoferului și mama mea au fost uciși", mai spune el.

Viceprim-ministrul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a subliniat că nu se poate conveni asupra coridoarelor umanitare pentru evacuarea locuitorilor din Cernihiv.

Șeful adjunct al administrației lui Vladimir Zelensky, Kirill Timoșenko, a remarcat că acest lucru se întâmplă din vina Rusiei. Potrivit acestuia, Ucraina depune toate eforturile pentru a deschide coridorul, dar Rusia „nu îndeplinește acordurile și nu permite acest lucru: din păcate, ocupanții bombardează toate pasajele din orașul Cernigov"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel