Dezbatere exod medici. Are România vreo șansă să-și păstreze medicii ?

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

România a pierdut în ultimul timp foarte mult la capitolul sănătate. Medici foarte buni au plecat din țară în ultimii ani. Sunt însă banii singurul argument care îi fac pe medici să plece din țară? 

Olguța Vasilescu a declarat recent că a primit date conform cărora migrația medicilor în străinătate este pe cale să se oprească, asta deși protestele în Sănătate continuă pe tema salariilor. În ciuda celor spuse de Olguța Vasilescu, banii sunt singura problemă a medicilor. 

Ei au și alte probleme: 

1. Ostilitatea. Pe lângă salarii, o altă problemă a medicilor este reprezentată de valul de critici și cazuri din mass-media prezentate în mod generalist deși sunt unele excepționale, în care un medic a greșit. 

2. Tensiunile artificiale întreținute, conform cărora nu s-a schimbat în spitalele din România, deși s-au înregistrat progrese în mai multe programe naționale

3. Sumele uriașe plătite ca despăgubiri, fără nici o protecție din partea statului

Iată noile salarii prezentate de Guvern 

Conform Legii salarizării, din martie, salariul de bază al unui medic primar din unităţi clinice va creşte la 12.500 lei, de la 5.638 de lei în ianuarie, al unui medic primar de la serviciul de ambulanţă, primire urgenţe va ajunge 13.338 de lei, de la 6.010 lei, iar al unui medic primar medicină legală la 16.250 lei, de la 9.481 de lei. Un medic rezident anul I, în unităţi clinice, va avea un salariu de bază de 5.700 lei, faţă de 2.631 de lei în martie, iar un farmacist de 4.475 de lei, faţă de 3.250 de lei.

Dumneavoastră ce credeți, vor râmâne medicii în țară? 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel