Dezastru în Italia după ploile torenţiale: Cel puțin doi morți, trenuri suspendate, școli închise, sute de persoane evacuate (FOTO+VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Emilia-Romagna din Italia este lovită de ploi torenţiale şi furtuni. Doi morți, trenuri suspendate, școli închise și sute de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Acesta este bilanțul dezastrului ciclonului format în Marea Mediterană.

Ploaia care nu s-a oprit de-a lungul nopții trecute a lăsat în urmă dezastru în Italia. Cele mai afectate regiuni sunt Bologna şi Ravena unde mai multe porţiuni de teren au alunecat, iar zeci de rezidenţi au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Şcolile au fost închise şi circulaţia pe anumite drumuri a fost restricţionată după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat şoselele. 

2. Dezastru î... (dezastru-in-italia-dupa-ploile-torentiale-cel-putin-doi-morti--trenuri-suspendate--scoli-inchise--sute-de-persoane-evacuate-1.jpeg)

SURSA FOTO: captură video corrieredibologna.corriere.it

Autoritățile din Emilia-Romagna au îngrijorări puternice și astăzi, unde alerta meteorologică rămâne ridicată. La mijlocul dimineții s-a descoperit prima tragedie: moartea unui pensionar, copleșit de apă în zona Ravenna. Potrivit primelor reconstrucții, bărbatul ar fi mers cu bicicleta pe un drum care a fost închis din punct de vedere preventiv și s-ar fi înecat. Carabinierii încearcă să reconstituie dinamica faptelor într-un moment emoționat și din cauza numeroaselor alte urgențe care afectează țara. O altă victimă a fost confirmată în zona Bologna, unde s-a produs prăbușirea unei case din cauza unei alunecări de teren a pământului îmbibat. Primarii semnează ordine de evacuare în rafală.

Și în Bologna a fost dezastru. „A căzut mai multă apă în 48 de ore decât în ​​patru luni, din ianuarie până în aprilie”, spun autoritățile. Atât de multă încât este așteptată alerta roșie pentru criticitate hidraulică activă pe tot parcursul zilei. 

6. -imagine fara descriere- (dezastru-in-italia-dupa-ploile-torentiale-cel-putin-doi-morti--trenuri-suspendate--scoli-inchise--sute-de-persoane-evacuate-5.jpg)

SURSA FOTO: captură video Local Team

 

Sute de persoane, evacuate

 

3. -imagine fara descriere- (dezastru-in-italia-dupa-ploile-torentiale-cel-putin-doi-morti--trenuri-suspendate--scoli-inchise--sute-de-persoane-evacuate-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video corrieredibologna.corriere.it

Peste 250 de persoane au fost evacuate în zona Ravenna din cauza vremii nefavorabile. Aproximativ 100 în zona Faenza, din cauza inundațiilor. Pe parcursul nopții au fost finalizate operațiunile de evacuare a altor 60 de locuitori din Conselice. 100 de persoane au fost evacuate și în Biancanigo di Castel Bolognese. Prefectura, cu centrele operaționale municipale, monitorizează situația. 

Chiar și în zona Modena situația rămâne critică. Ponte Alto din Modena și Ponte dell'Uccellino, între Modena și Soliera, rămân deocamdată închise traficului. De fapt, vârful viiturii râului Secchia cauzat de precipitațiile larg răspândite din ultimele zile nu a trecut complet în timpul nopții și nivelul este încă cu mult peste pragul de precauție. Alerta portocalie emisă de Agenția Regională pentru Securitate Teritorială și Protecție Civilă continuă pe tot parcursul zilei. 

4. -imagine fara descriere- (dezastru-in-italia-dupa-ploile-torentiale-cel-putin-doi-morti--trenuri-suspendate--scoli-inchise--sute-de-persoane-evacuate-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video corrieredibologna.corriere.it

 

Giorgia Meloni urmărește evoluția

 

5. -imagine fara descriere- (dezastru-in-italia-dupa-ploile-torentiale-cel-putin-doi-morti--trenuri-suspendate--scoli-inchise--sute-de-persoane-evacuate-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video corrieredibologna.corriere.it

Prim-ministrul Giorgia Meloni „urmărește evoluția vremii rea care a lovit în special Emilia Romagna. Meloni este în contact permanent cu autoritățile, președintele Regiunii Emilia Romagna, Stefano Bonaccini, căruia i-a exprimat solidaritatea și apropierea față de populațiile afectate, și șeful Protecției Civile, Fabrizio Curcio”

Autorităţile avertizează că ploile ar putea continua pâna la sfârşitul săptămânii şi îi sfătuiesc pe oameni să nu iasă din case decât pentru urgenţe. 

„Nu a mai plouat așa în Modena din 1830. Dar Emilia Romagna a fost mereu în pericol hidrogeologic”, a declarat meteorologul Cat Berro.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel