COD PORTOCALIU  Cod portocaliu în Italia. Un ciclon va lovi mai multe zile, cu consecințe semnificative pentru anumite regiuni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Alertă de vreme rea în Italia: râuri cu risc de inundații, școli închise, trenuri blocate. Primarul: "Situația este critică"
Alertă de vreme rea în Italia: râuri cu risc de inundații, școli închise, trenuri blocate. Primarul: "Situația este critică"

Cod portocaliu de vreme rea în Italia. Condițiile meteorologice extreme ​​se intensifică marți, 2 mai, cu ploi și furtuni.

Un ciclon format în Marea Mediterană va revărsa ploi abundente peste sudul și nordul Italiei. Ciclonul aduce precipitații pe o mare parte a teritoriului Italiei. Zona de joasă presiune, deplasându-se spre sudul Mării Tireniene, va provoca precipitații extinse și persistente peste Emilia Romagna în următoarele ore și, mai intermitente, dar cu caracter de averse sau furtună, peste majoritatea regiunilor sudice, în special pe Calabria și estul Siciliei.

Pe baza previziunilor disponibile, Direcția Protecției Civile, de comun acord cu regiunile implicate - care sunt responsabile cu activarea sistemelor de protecție civilă din teritoriile vizate - a emis un aviz de condiții meteorologice nefavorabile.

Guvernul din Italia a adoptat reducerea impozitelor pe salariile angajaților. Meloni: „Mă simt mândră” - VIDEO

 

Cod portocaliu de vreme rea în Emilia-Romagna

 

2. -imagine fara descriere- (cod-portocaliu-in-italia--un-ciclon-va-persista-deasupra-peninsulei-multe-zile--cu-consecinte-semnificative-pentru-anumite-regiuni-2.jpg)

SURSA FOTO: pexels.ro 

Prognozele de avertizare de astăzi, 1 mai, s-au extins până la precipitații ample, în principal averse sau furtuni, peste Calabria, în extensie, de la primele ore de mâine peste estul Siciliei, în timp ce, din nou din noaptea de astăzi, precipitații ample și persistente în Emilia Romagna, în special în sectoarele relative central-estice. Fenomenele vor fi însoțite de averse puternice, activitate electrică frecventă, posibile furtuni de grindină și rafale puternice de vânt.

Pe baza fenomenelor așteptate și în curs, a fost evaluată o alertă portocalie pentru mâine, marți 2 mai, pe o mare parte a regiunii Emilia-Romagna și cod galben pentru restul sectoarelor Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo, Molise, Campania și Calabria, sudul Lazio și o parte din Basilicata, Puglia și Sicilia.

Vremea rea ​​va persista în Italia cel puțin până miercuri, 3 mai, afectând în special părțile de nord-est și centru-sud, în special zona Adriatică. Ciclonul va părăsi definitiv Italia abia începând de joi, 4 mai, continuându-și drumul spre sectoarele sud-estice ale Mediteranei. Cele mai recente fenomene pot avea loc în Calabria și Sicilia. Va fi mai bine în nordul țării.

Haos într-un oraș sicilian: Mai mulți români s-au încăierat cu părinții unor copii, care aruncaseră cu pietre în ei

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel