Descoperirea care „dă istoria peste cap”. Au fost descoperite urme umane de acum 23 000 de ani

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Descoperirea din SUA schimbă istoria omenirii
Descoperirea din SUA schimbă istoria omenirii

O descoperire arheologică dă istoria „peste cap”. În vestul Statelor Unite au fost observate urme umane care ar avea o vechime de 23 000 de ani. Prin urmare, cercetătorii spun că apariția oamenilor pe Pământ a fost cu mult înainte de sfârșitul ultimei epoci glaciare. 

Au fost descoperite urme de tălpi cu o vechime de 23.000 de ani. Astfel, s-a ajuns la concluzia că  popularea Americii de Nord de către specia umană era deja în curs de desfăşurare cu mult înainte de sfârşitul ultimei epoci glaciare, notează Agerpres.

Amprementele au fost lăsate la acea vreme în noroiul de pe malurile unui lac în prezent uscat. Acestuia i-a luat locul un deşert de ghips alb, situat în New Mexico, în Parcul Naţional White Sands, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta, citat de AFP. Toate publicațiile internaționale științifice au început să emită primele analize despre descoperirea care„ dă istoria peste cap”.

“Multe urme par să aparţină unor adolescenţi şi copii; amprentele mari, de adulţi, sunt mai puţin frecvente”, au notat autorii studiului publicat joi în jurnalul ştiinţific american Science, scrie The New York Times.

 Datarea amprentelor de tălpi descoperite la White Sands “arată faptul că oamenii erau prezenţi în acest peisaj cu cel puţin 23.000 de ani în urmă, cu dovezi ale ocupaţiei care se întind pe aproximativ două milenii”, se menționează în studiul citat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel