Deputatul PSD Stănescu explică de ce rudele sale au funcții în județ: „Suntem un neam mare!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PSD Alexandru Stănescu nu vede nimic anormal în faptul că mai mulți membri ai familiei sale ocupă diferite funcții în structura administrativă a județului Olt.

Alexandru este fratele fostului vicepremier și actual senator PSD Paul Stănescu, iar relațiile și influența pe care această familie le au în județul Olt au fost prezentate de corespondentul Pro TV Rareș Năstase la „România, te iubesc”.

Lista rudelor fraților Stănescu, prin diverse instituții ale statului, pe plan local sau național este destul de consistentă. Imediat ce a ajuns senator, în 2016 și a plecat la București din funcția de președinte de Consiliu Județean, soția senatorului PSD Paul Stănescu a ocupat un loc călduț, de consilier la Ministerul Educației, după ce s-a pensionat din învățământ, fiind anterior profesoară la școală din Vișina.

Fiica lui Paul Stănescu este consilier personal al președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, iar soțul ei, ginerele lui Paul Stănescu, este angajat la ASF, adică Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, fiind fost consilier parlamentar și a lucrat anterior și la ministerul fondurilor europene.

Cuscra lui Paul Stănescu este inspector general-adjunct la Inspectoratul Școlar Olt, ocupând acest loc prin numire, fără examen luat.

Iar fratele său, deputatul Alexandru Stănescu, are cumnatul viceprimar la Corabia. Tot deputatul Alexandru Stănescu are la Corabia un cumnat care este viceprimarul orașului.

 

Alexandru Stănescu: „Nu am niciun copil în funcții publice”

 

Cu toate acestea, deputatul PSD Alexandru Stănescu i-a spus corespondentului Pro TV Vitalie Cojocari că toate persoanele acestea nu sunt rudele lui, pentru că ... nu are niciun copil în funcții publice.

Vitalie Cojocari: Ați văzut reportajul?
Deputat Alexandru Stănescu: Întâmplător, da.
Vitalie Cojocari: Și ce părere aveți?
Deputat Alexandru Stănescu: Știți ce părere am? Am oarecare rețineri de persoanele care au dat interviuri în această emisiune.
Vitalie Cojocari: Explicați-mi un lucru, cum se face că toate rudele dvs sunt în funcții de conducere?
Deputat Alexandru Stănescu: Nu sunt rudele noastre, eu de exemplu nu am niciun copil în funcții publice...
Vitalie Cojocari: Vorbesc de rude, nu neapărat de copil.
Deputat Alexandru Stănescu: Și rude, vă dați seama că neamurile sunt mari, e posibil să fie și rude, dar nu există subiectivism în angajarea rudelor.
Vitalie Cojocari: Păi și cum au ajuns ei acolo, credeți că pe merit?
Deputat Alexandru Stănescu: Cum ajungeți și dvs la PRO TV, cum au ajuns și alții în alte funcții, deci eu zic că pe merit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel