Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă, înregistrată la Parlament (surse)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Klaus Iohannis, şedinţă de urgenţă cu Nicolae Ciucă şi conducerea PNL pentru formarea majorităţii
Klaus Iohannis, şedinţă de urgenţă cu Nicolae Ciucă şi conducerea PNL pentru formarea majorităţii

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă a fost înregistrată, marţi, la Parlament, potrivit unor surse liberale.

"Vă aduc la cunoştinţă că, la data de 1 noiembrie 2021, am depus mandatul încredinţat prin decretul nr. 1064 din 21.10.2021, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului României asupra listei şi programului Guvernului, decret publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 1008 din 21.10.2021", se arată în documentul transmis de Nicolae Ciucă preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman.

De asemenea, Nicolae Ciucă informează că scrisoarea a fost transmisă şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament, potrivit Agerpres.

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă, înregistrată la Parlament

 

„Aşa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, de sâmbătă, am pornit în toate demersurile în care le-am întreprins de la realitate. Realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii şi am sperat că prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în parlament. Au fost două decizii ale celor două partide politice care au anunţat în unanimitate că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat astă seară în Biroul executiv şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul”, a afirmat Ciucă.

El a adăugat că are convingerea că toate activităţile partidelor politice trebuie să se bazeze pe dialog. „Fac din nou apel la responsabilitate astfel încât să se găsească o formulă consolidată de majoritate pentru a putea să avem un guvern”, a adăugat Ciucă.

Nicolae Ciucă a spus că „realitatea este cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEx al PNL şi să se decidă depunerea mandatului”.

„Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, ca atare în această seară, la nivelul Biroului executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”, a mai spus Ciucă, precizând că preşedintele este cel care desemnează un nou premier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel