Denise Rifai: Alarmă-n Guvern! România lu' tanti Veorica trăiește “bine” din împrumuturi și din banii de rezerva țării!

Ioana Avram |
Data actualizării: | Data publicării:

Denise Rifai a transmis un mesaj pe Facebook despre starea economică actuală a României.

"Alarmă-n Guvern !!!!! România lu' tanti Veorica trăieşte “bine” din Împrumuturi şi din Banii de rezervă ai ţării!

România a ajuns la fundul sacului şi în disperarea de a ascunde asta, guvernanţii lui Dragnea cheltuiesc până şi ultimii bănuţi pe care îi aveam puşi deoparte pentru zile realmente negre. Şi pare că nimeni nu are timp cât ar fi nevoie despre acest subiect.

Poate şi pentru că nu ştim UNDE să ne uităm mai întâi. De mai bine de un an şi jumătate – adică odată cu instalarea guvernelor Dragnea – trăim cele mai agitate şi obositoare zile pe care România le-a trăit cu siguranţă în ultimii zece ani. În fiecare zi se mai întâmpla câte ceva şi în fiecare zi – “subiectul zilei” este şi mai important decât cel al zilei precedente. Aşa că, alergam toţi de la un subiect la altul, de la o dramă la alta, de la un analfabet la altul; desigur, la capitolul “analfabeţi” cel mai şocant e cazul lu’ tanti Veorica - Şefa Executivului - cea care are un lexic mai slab chiar şi decât cel al unui elev de clasa a IV-a, dar sigur asta nu o face mai puţin premier(a); poate fi şi mândră că deţine, la nivel de România cel puţin, titlul de cel mai Analfabet Premier al tuturor timpurilor.

Şi, sub tanti Veorica, toată România se duce la vale. Evident, într-o avalanşă de conflicte politice la cel mai înalt nivel: Guvern – Preşedinţie , chipurile pentru banii de la rectificarea bugetară, Primarul capitalei – Ministrul de interne , pentru protestul din 10 august, Primarul capitalei – Şeful PSD ,pentru a-şi scăpa pielea de o răspundere penală pentru măcelul din 10 august, pesta porcină , care mănâncă judeţ după judeţ, iar autorităţile se fac că nu văd şi lasa boala să pună stăpânire peste România, conflicte diplomatice , vezi scrisoarea Giuliani şi scandalul MAE, etc. Şi totul, pentru a acapara complet şi definitiv justiţia….

Dar, şi asta e grav, absolut întreg tabloul de mai sus, se întâmplă sub asigurările pătimaşe ale comunicatorilor PSDragnea care pe toate canalele media se jura că zi de zi se lupta cu nişte oameni răi din “statul paralel” ca să pună pe masă romanilor celebrul “program de guvernare”; acea “biblie” a îmbogăţirii neamului care avea să transforme apa în miere şi ploaia în lapte…

Şi poate că am ţine-o la nesfârşit în acest circ care pare că nu se mai termină, fiind alimentat zilnic de noi şi noi derapaje şi conflicte, dacă nu ar veni din când în când şi nişte CIFRE; care, cifre ,ŞOC şi GROAZĂ(!!!), arată că România nu e o ţară din desenele animate cu personaje din Teleorman, ci este un stat în pericol de faliment, cu datorii enorme şi fără nicio soluţie concretă care să consolideze măcar în următorii 5-10 ani economia românească.

Cifre clare şi dure despre economia românească au venit zilele trecute, de la colegii de la profit.ro care au descoperit că Buffer-ul pe care România îl are la Ministerul Finanţelor e aproape pe terminate. Este cea mai sumbră şi importanta veste pe care o avem de fapt din această perioadă de guvernare Dragnea.

Să explicăm ce este Buffer-ul? Este acel cont creat de România în anul 2011 imediat după perioada de dezmăţ ce a marcat guvernarea Tariceanu, ca REZERVĂ BUGETARĂ, şi care are ca scop să asigure României o perioadă de câteva luni în care să putem supravieţui ca stat în situaţia dezastruoasă în care am intra în incapacitate de plată. Începând cu 2012 – nivelul buffer-ului a rămas constant la un prag de 5-6 mld euro; o sumă care ne –ar asigura un nivel de lichiditate care ne-ar permite să nu ne mai împrumutăm de pe pieţele externe minimum 4 luni, timp în care situaţia unui stat se poate redresa. Cu stupoare aflam însă că aceşti "erudiţi guvernanţi" care se lauda cu acest “magistral” program de guvernare şi cu creşterea economică “năucitoare” la nivelul UE, ne-au cheltuit banii din buffer!! Oamenii ăştia, acum, pe vremuri de aşa-zisa “creştere economică” au cheltuit banii noştri din rezerva bugetară şi de la 6 mld euro, ne-au mai lăsat puţin peste 2 mld euro.

Adică, ei acum, pe creştere economică, când chipurile o ducem bine, după ce au făcut toate artificiile fiscale posibile şi imposibile, după ce au făcut experimente pe piaţa forţei de muncă, azi când promit pensii mai mari celor aflaţi în pensie, azi când fac rectificări bugetare aşa-zis pozitive, pentru că au umflat PIB-ul din pix cu ajutorul Comisiei Naţionale de Prognoza, şi AZI ,când se împrumuta ca nebunii şi de pe pieţele externe şi de pe piaţa internă prin felurite obligaţiuni de stat emise de Finanţe, ei NE MINT ca o ducem bine, DAR ne cheltuie banii puşi deoparte pentru zile negre.

Şi problema nu e doar că au cheltuit până şi banii din această Rezervă Bugetară; ideea e ca pe cât Buffer-ul e mai mic, pe atât dobânzile pe care le plătim pentru imprumuturilee care le tragem de pe pieţele financiare SUNT MAI MARI.

Pe scurt. România a luat o la vale accelerat, Dragnea şi ai săi ne au cheltuit tot – până şi banii de rezervă - ca să ne mintă că o ducem bine şi ca să-şi mintă electoratul că le vor mai da încă un leu în plus la salarii sau pensii.

Şi chestiunea “buffer-ului” nu e singura problemă! Să ne uităm la ultima şi atât de disputata Rectificare Bugetară: au crescut din nou cheltuielile cu o sumă enormă - 9,9 mld lei - şi DIN NOU au estimat din pix că vor încasa mai mulţi bani, deşi este evident că de fiecare dată până acum, că încasările sunt la valori foarte foarte mici; însă cel mai mult iese în evidenţă Fondul de Rezervă al Guvernului ( acei bani puşi deoparte la guvern şi care se pot cheltui rapid la doar o semnătură a lui tanti Veorica); după a "prăduit" deja în primele 7 luni ale anului 600 mil lei, Veorica primeşte acum 1,2 mld lei – adică 4 ori peste suma bugetata înspre Guvern într-un an întreg. În total, dacă adunăm şi cei 600 mil lei – bugetul iniţial – Veorica devine nu doar cea mai agramata femeie premier ci şi cea mai cheltuitoare. Cam SCUMPE BROŞELE cu care va accesorizati deux-piece-urile, coană Veorica..., cam scumpe !!!!!

Liber la baaaani deci, dar libeeer din banii împrumutaţi de România în numele nostru...

Şi revenim la România Reală. O ţară cu şcoli insalubre şi fără avize ISU, cu spitale pline ochi de infecţii nozocomiale, fără drumuri, fără investitori, cu o legislaţie fiscală şi juridică în continuă schimbare, cu manuale greşite în prima zi de şcoală şi înghiţită de pesta porcină. Datori vânduţi şi cu niciun ban care să ni se întoarcă în economie din investiţii. Pentru că nu avem investiţii. Nici de stat, nici private.

România se apropie deci cu paşi repezi de faliment. Asta, în timp ce Premierul NU ÎNŢELEGE limba ţării pe care o conduce, Dragnea nu recunoaşte că e condamnat penal, Iohannis probabil încă nu s-a obişnuit pe deplin că El e totuşi preşedinte, iar Daea face oda Oii, probabil ca să nu vedem porcii bolnavi din jur.

Aşadar, în final, 2 întrebări către guvernanţii lui Dragnea:

CE AŢI FĂCUT CU BANII NOŞTRII DIN REZERVA BUGETARĂ (BUFFER) ???

DE CE ÎN PERIOADA DE “CREŞTERE ECONOMICĂ”, GUVERNUL CHELTUIEŞTE BANII NOŞTRI DE ZILE NEGRE?

Probabil nu veţi răspunde, dar asta nu înseamnă că răspunsurile nu vor ieşi ele singure la iveală. Iar toţi cei implicaţi în acest dezastru să fie obligaţi să plătească.

P.S. Să ai informaţii reale despre nivelul buffer – ului este şi a fost întotdeauna o chestiune complicată pentru jurnaliştii de profil; transparenţa la Finanţe legată de acest subiect este spre zero, şi într-un fel ar fi de înţeles dacă ar ţine cifrele ascunse pentru a obţine dobânzi bune la creditele pe care le iau de pe pieţele externe pentru a refinanţa datoria publică (cu cât nivelul buffer-ului e mai mare, cu atât dobânzile cu care băncile îţi vând credite sunt mai mici şi viceversa ☺); acum însă, este o cu totul altă situaţie, oamenii lui Dragnea fac eforturi disperate să ţină totul ascuns ca să nu aflăm că de fapt au RAS tot şi că “programul de guvernare” este doar un program de îndatorare şi de faliment pe termen mediu şi lung", a scris Denise Rifai, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel