De frica soțului român, care o maltrata, a sărit de pe o motocicletă în mers. Carolina: „Mi-a spus ca o să mă omoare, că nu-mi voi recupera fiul”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
De frica soțului român, care o maltrata, a sărit de pe o motocicletă în mers
De frica soțului român, care o maltrata, a sărit de pe o motocicletă în mers

O femeie a relatat polițiștilor că a trăit în sclavie, fiind abuzată fizic și psihologic de soțul și socrul ei, de naționalitate română, în San Juan Nepomuceno, o așezare din raionul Tavai, din Paraguay. A reușit să scape, sărind de pe o motocicletă în mișcare. Acum ea luptă pentru a obține permisiunea de a călători în Venezuela, împreună cu fiul ei de patru luni, născut în Paraguay. 

Carolina Vergaray a povestit că a sosit, anul trecut, în Paraguay împreună cu soțul ei Andrei I, cetățean român, care locuia de ceva vreme în Venezuela. Cu ei au venit și alți membri ai familiei soțului ei: părinții, cumnații și cumnatele.

Femeia a spus că o vreme au locuit în chirie în Asuncion, în timp ce căutau o bucată de pământ pe care să se stabilească. Apoi s-a născut fiul lor. Familia soțului ei a obținut un teren de 40 de hectare în zona Toro Blanco, din cartierul Tavai, zona Parcului Național San Rafael, unde au ajuns la 1 decembrie anul trecut.

Odată ajunși în zona, care se află la poalele lanțului muntos San Rafael, a început calvarul pentru femeie. Ea a declarat pentru ABC că și-a pierdut toate drepturile. Soțul ei i-a confiscat toate actele, nu avea voie voie să vorbească, era obligată să lucreze la ferma pentru a avea dreptul de a mânca și a fost abuzata fizic și psihologic. 

 

Într-o noapte, soțul  a strâns-o de gât, încercând să o omoare...

 

Potrivit plângerii sale, socrul ei, Petrică I, este chiar mai violent decât soțul și a agresat-o fizic și chiar a bătut-o cu picioarele, deoarece și-a spus părerea. Socrul său își maltratează, în mod constant, copiii minori și pe celelalte nurori, inclusiv o paraguayana. 

Carolina Vergaray a relatat că, pe 18 ianuarie, noaptea, soțul ei a strâns-o de gât, încercând să o omoare. A fost salvată de fiul ei de patru luni, care a început să plângă, deoarece îi era foame. „I-am spus soțului meu că vreau să mă despart, ca nu voi suporta să trăiesc ca în închisoare. El  mi-a spus: „Mergem la Tavai pentru a începe procesul". A doua zi, m-a dezbrăcat să verifice dacă am actele la mine, m-a verificat mai rău decât poliția", a spus femeia. 

 

„Mi-a spus ca o să mă omoare, că nu-mi voi recupera niciodată fiul...”

 

„Soțul mi-a interzis să reclam abuzul, dar la un moment dat am început să spun adevărul. Soțul meu a spus minciuni, iar judecătorul a spus că nu poate continua divorțul. Acolo, soțul  luat-o razna, m-a luat cu motocicleta și am plecat spre Toro Blanco, I-am spus să se oprească, că nu o sa merg cu el, dar mi-a spus ca o să mă omoare, că nu-mi voi recupera niciodată fiul. De aceea am sărit de pe motocicleta în mers și am cerut ajutorul vecinilor. Am avut mai multe răni la nivelul corpului în urma căderii”, a spus femeia.  

„Am ajuns la secție, m-a ajutat polițiștii, ne-am dus la instanță, de unde am plecat să-mi recuperez fiul, dar nu mi-am putut aduce bunurile, actele sunt în posesia soțului meu”, a mai povestit Carolina. 

Femeia a depus plângere pentru violență în familie la Parchet si la Tribunalul pentru Copii. Acum are nevoie de un permis de ca s poată pleca, împreună cu fiul sau. În prezent locuiește ascunsă și nu știe dacă va fi în siguranță și în Venezuela.  Femeia a cerut autorităților naționale să ia masuri in aceasta privință, pentru a evita o tragedie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel