De ce să amesteci zahăr cu bicarbonat și să pui în frigider. Un truc fantastic, moștenit de la bunici

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
De ce să amesteci zahăr cu bicarbonat și să pui în frigider. Un truc fantastic, moștenit de la bunici
De ce să amesteci zahăr cu bicarbonat și să pui în frigider. Un truc fantastic, moștenit de la bunici

Inteligenți și evazivi, gândacii intră adesea în casa ta fără ca tu să observi. Atunci când aceste insecte decid să se stabilească, bucătăria este întotdeauna o bună ascunzătoare pentru că se știe că preferă locurile calde și pline cu deșeuri alimentare, așa că nu este greu de imaginat că unul dintre locurile pe care îi place acestui dăunător este frigiderul. Prin urmare, acum vă vom oferi un truc cu zahăr și bicarbonat de sodiu pentru a elimina gândacii din frigider, un truc eficient de la bunici.

Dincolo de dezgustul și repulsia pe care ni le provoacă, acești mici locuitori ai Pământului sunt aici de milioane de ani, un avantaj care le-a permis să evolueze și să se adapteze practic la toate condițiile meteorologice prin care trece planeta.

De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

Totuși, există colțuri în care aceste insecte preferă să fie. Le place să locuiască în zone calde și umede ale casei tale și probabil că le vei găsi și în locuri întunecate, astfel încât să-ți transforme frigiderul în cuib, deși nu pentru mult timp. Ei vor încerca să supraviețuiască atâta timp cât vor avea acces la hrană. În frigiderul dumneavoastră, gândacii probabil o să locuiască în zone precum compartimentele motorului, deoarece uneori se încălzesc. Cu greu îi vei găsi la congelator, deoarece nu suportă temperaturi atât de reci.

 

Trucuri pentru a elimina gandacii din frigider

 

Zahăr și bicarbonat: Bicarbonatul este una dintre cele mai utilizate metode de a elimina gândaci. Doar amestecați-l cu puțin zahăr și lăsați acest remediu casnic în locurile în care ați observat gândaci și bineînțeles în frigider.

Ulei de mentă: Acesta este un respingător foarte eficient pentru gândaci. Pentru a-l folosi, trebuie să îl amestecați cu 300 ml de apă. Pune acest amestec într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe toate zonele infestate cu gândaci și te va ajuta să scapi de gândacii din frigider.

Amestecul puternic cu zahăr pentru tigăile tale arse. Trucul prin care vei vedea cum cade tot ce-i ars instantaneu, fără pic de efort

Când vine vorba de frigider, asigurați-vă că vă uitați bine la locuri precum compresorul, ventilatorul, tava de condens și serpentinele, locuri în care este posibil să întâlniți unele dintre aceste creaturi. În sfârșit, vă reamintim doar că dacă veți aplica insecticid în interiorul frigiderului dumneavoastră, vă puteți contamina alimentele. Așa că mai bine folosiți aceste remedii casnice.

 

Cât timp trăiesc gândacii în frigiderul tău?

 

Un studiu realizat de Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) a arătat că gândacii pot sta până la 15 zile în interiorul frigiderului tău.

Potrivit Julietei Ramos Elorduy, cercetător la Institutul de Biologie, acest lucru se datorează faptului că structura lor biologică le conferă caracteristica de a fi mici fosile vii în această lume. La aceasta se adaugă capacitatea lor omnivoră, deoarece pentru a supraviețui au nevoie de puțină hrană și practic pot mânca tot ce le stau în cale, inclusiv praf de beton, lipici, resturi de fier.

Produsele din bucătărie pe care nu trebuie să le ții mult în dulap. Gospodinele aruncă făina, zahărul sau cafeaua după acest timp

Și este că viața unui gândac este foarte simplă, ei trebuie doar să se hrănească și să se reproducă. Pentru aceasta se pare că universul le-a oferit toate avantajele posibile. Ei pot rămâne fără hrană două-trei luni și fără apă timp de o lună și de parcă acest lucru nu ar fi de ajuns, au și capacitatea de a rămâne în viață două săptămâni fără cap.

În plus, sacul în care își depozitează ouăle este o structura dură, cu mărimea ideală pentru a nu fi mâncată de prădători și care conține feromoni de repulsie pentru a impiedica apropierea altor animale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel