O nouă țară din Europa impune certificatul verde pentru angajați

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Danemarca a propus vineri, 12 noiembrie, să accelereze adoptarea unei legislaţii care să le permită companiilor să impună angajaţilor să aibă un certificat verde COVID.

O nouă țară din Europa, respectiv Danemarca, a propus astăzi să accelereze adoptarea unei legislaţii care să le permită companiilor să impună angajaţilor să dețină un certificat digital COVID. Anunțul vine în contextul celei mai recente măsuri, în încercarea de a stopa cel de-al treilea val de infecţii, scrie Agerpres. Astfel, la începutul săptămânii, guvernul a ordonat cetățenilor să prezinte un permis santitar atunci când merg în baruri, restaurante şi alte locuri publice în interior.

În conformitate cu noua legislaţie propusă, şefii pot decide să îi oblige pe lucrători să prezinte permisele sanitare, deşi angajatorii nu vor fi obligaţi să facă acest lucru. Noua legislație a fost convenită vineri între guvern, sindicate şi asociaţiile patronale din această țară.

Pentru moment, regula nu a intrat în vigoare, însă dacă acest lucru se va întâmpla, aşa cum se aşteaptă, în cursul săptămânii viitoare, Danemarca se va alătura unui număr tot mai mare de ţări europene care adoptă măsuri similare, în contextul noului val de infectări.

 

,,Am ajuns la un acord care poate oferi o mai mare siguranţă la locul de muncă"

 

„Am ajuns la un acord, care poate oferi o mai mare siguranţă la locul de muncă şi sperăm să ajute Danemarca să treacă iarna cât mai bine posibil. Facem acest lucru de dragul economiei daneze şi pentru a menţine locurile de muncă”, a spus ministrul interimar al Afacerilor, Mattias Tesfaye.

Noua propunere legislativă vine în contextul în care infecţiile zilnice din țară au crescut constant până la 2.000-3.000 în ultimele zile, în condiţiile în care la jumătatea lunii septembrie înregistrau puţin peste 200 de cazuri. Rata testelor pozitive a crescut, de asemenea, de peste două ori în ultimele săptămâni, ajungând la 2,5% la începutul lunii noiembrie, scrie Agerpres.

 

Danemarca prelungeşte din nou perioada de efectuare a controalelor la frontiere

 

Totodată, în contextul noilor restricții, autoritățile daneze au anunțat recent și prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, până pe 11 mai 2022, îi informează pe românii care tranzitează sau intenționează să meargă în Danemarca Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel