Danemarca a ridicat restricţiile. Răspândirea COVID-19 nu s-a accelerat, spune un raport

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Prima ţară care a ridicat restricţiile coronavirusului, Danemarca, a declarat miercuri că răspândirea COVID-19 nu s-a accelerat de când a intrat în cea de-a doua fază a redeschiderii societăţii, relatează Reuters.

Conform Reuters, ţara a permis restaurantelor, cafenelelor şi mall-urilor să îşi reia activitatea în luna mai, în a doua fază de reducere a restricţiilor de carantină. În aprilie, oficialii au permis redeschiderea centrelor de îngrijire de zi, a şcolilor, saloanelor de înfrumuseţare, frizerii şi a unor întreprinderi mici.

„Nivelul de contagiune în societate este încă foarte scăzut”, a declarat autoritatea daneză pentru sănătate într-un raport miercuri, adăugând că numărul de noi infecţii confirmate a continuat să scadă, în ciuda mai multor teste efectuate. Numărul de decese cauzate de coronavirus a fost cuprins între zero şi patru pe zi în ultimele trei săptămâni, după un vârf de 22 de decese la sfârşitul lunii martie. Numărul spitalizărilor a scăzut la mai puţin de 100 de la începutul lunii iunie. „Nu există încă semne unor schimbări vizibile în ceea ce priveşte extinderii contagiunii, în ciuda deschiderii treptate a societăţii în aprilie şi începutul lunii mai”, se arată în raport.  

Luni, guvernul danez uşurat limita maximă în timpul adunărilor publice de la 10 la 50 şi a permis redeschiderii centrelor de fitness şi piscinelor publice. De asemenea, oficialii planifică o uşurare suplimentară a restricţiilor la adunările publice din iulie şi august, astfel numărul poate creşte de la 50 de persoane, scrie Medifax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel