Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu, oțet și colorant alimentar. Trucul care va uimi pe toată lumea cu rezultatul spectaculos

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Aceste tehnici distractive de vopsire a ouălor de Paște sunt perfecte pentru copilul din tine. Consultați ideile noastre de vopsire și decorare a ouălor, inclusiv idei ingenioase pentru colorarea ouălor de Paște și ornamente ușoare realizate cu materiale de artizanat.

Vopsitul ouălor de Paște este o activitate distractivă pentru întreaga familie. Tot ce ai nevoie pentru aceste ouă speciale este bicarbonat de sodiu, oțet și colorant alimentar gel. Combinația efervescentă de bicarbonat de sodiu și oțet distribuie colorantul alimentar într-un model grafic inedit.  

 

Cum să faci ouă vopsite cu bicarbonat de sodiu

Înainte de a începe, rețineți că ouăle fierte tari ar trebui să fie scoase din frigider doar două ore dacă intenționați să le mâncați. De asemenea, menționăm că ouăle vopsite cu bicarbonat de sodiu și oțet sunt perfect sigure pentru a fi consumate, dar ouăle  stropite cu ciment de cauciuc sunt doar de decor.

 

Ingrediente pentru ouăle de Paște

 

- Ouă

- ciment de cauciuc

-  Bol de sticlă

- Bicarbonat de sodiu

- Apă

- Lingură

- Formă de brioșe

- Pensule

- Mănuși de cauciuc

- Lingură de măsurat

- Oțet

 

Ouă de Paște frumos colorate - Instrucțiuni pas cu pas

 

Urmează aceste instrucțiuni simple pentru a învăța cum să faci ouă colorate de Paște vopsite cu bicarbonat de sodiu. Ar trebui să puteți vopsi o duzină de ouă în mai puțin de o oră.

 

 

Pasul 1: Pregătiți ouăle

 

Fierbeți ouăle și lăsați-le deoparte să se răcească. Când sunteți gata să le vopsiți, deschideți o cutie de ciment de cauciuc și folosiți pensula pentru a picura lipici pe ouă. După ce ați terminat de vopsit ouăle, veți putea îndepărta cimentul de cauciuc pentru a descoperi un model alb sub tie-dye.

ATENȚIE: Folosirea cimentului de cauciuc înseamnă că aceste ouă nu vor fi comestibile. Dacă intenționați să mâncați ouăle, săriți peste acest pas și folosiți doar tehnica cu bicarbonat de sodiu și oțet de mai jos.

 

Pasul 2: Creați un amestec de vopsea

 

Folosiți o lingură pentru a amesteca ⅓ cană de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă și adăugați 3 picături de colorant alimentar. Amestecați până când se transformă într-o consistență asemănătoare unei paste. Repetați acest proces pentru a obține câte culori de pastă doriți. 

 

Pasul 3: Ungeți cu pensula amestecul pe ouă

 

După ce ați amestecat pastele, puneți câte un ou în fiecare gaură a unei forme de metal pentru brioșe. Folosiți o pensulă din spumă de artizanat pentru a adăuga mai multe culori de pastă pe fiecare ou. Este indicat să purtați mănuși de protecție din cauciuc pentru această parte. Pasta de bicarbonat de sodiu va adăuga culoare fiecărui ou vopsit, dar le puteți face și mai vibrante picurând mai mult colorant alimentar sub formă de gel pe diferite zone ale ouălor pentru a obține explozii concentrate de culoare.

 

Pasul 4: Adăugați oțetul

 

Când fiecare ou este acoperit cu pastă de bicarbonat de sodiu și colorant alimentar, este timpul să faceți magia să se întâmple. Folosiți un picurător sau o lingură de măsurat pentru a picura cantități mici de oțet pe fiecare ou. Reacția dintre oțet și bicarbonatul de sodiu va face bule și va crea un aspect de tie-dye.

Când tot bicarbonatul de sodiu s-a dizolvat, scufundați fiecare ou în apă pentru a-l curăța și apoi desprindeți cimentul de cauciuc pentru a expune zonele albe. Expuneți decorațiunile de ouă de Paște terminate ca parte a unui centru de masă festiv de primăvară sau ca decor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel